20 de celebritati care au murit in accidente de masina

20 de celebritati care au murit in accidente de masina
  • Actori, cantareti si sportivi, morti in accidente auto
  • Accidente rutiere sau pe circuit, in cadrul competitiilor
  • Cele mai celebre cazuri de personalitati decedate din Romania
Distribuie pe Facebook

Inca de la aparitia automobilelor, oamenii au inceput sa se foloseasca de ele cu anumite riscuri. Viteza tot mai mare si aglomeratia au dus in timp la decese ale pasagerilor. Chiar si acum, cand siguranta masinilor a atins cote maxime, anual mor pe strazi sute de mii de persoane. Iata aici o lista cu cele mai cunoscute 20 de personalitati care au fost ucise in accidente auto.

Grace Kelly de Monaco - 14 septembrie 1982

Celebritati ucise in accidente de masinaGrace Kelly a fost o cunoscuta actrita americana care la varsta de 26 de ani si-a lasat cariera de actorie pentru a se casatori cu Printul Rainier de Monaco. In 1982 a suferit un infarct, si in ziua urmatoare, pe 14 septembrie, a iesit la o plimbare cu masina decapotabila pe serpentinele unui varf de munte de la granita dintre Monaco si Franta. Acest lucru a facut-o sa-si piarda cunostinta si sa aiba parte de un accident alaturi de fiica sa. Ea a murit la spital si copilul a avut numai rani minore.

Paul Walker - 30 noiembrie 2013

Celebritati ucise in accidente de masinaUltimul deces din lumea filmului a avut loc anul trecut. Celebrul actor Paul Walker a decedat dupa ce masina in care se afla, un Porsche Carrera GT a mers prea tare pe un drum fara iluminare si a pierdut controlul. Actorul a murit la varsta de numai 40 de ani si a fost regretat de tot mapamondul. La volan se afla un prieten, pilot de curse, dar chiar si asa, masina de peste 600 cp nu a putut fi controlata din cauza unei viteze excesive.

James Dean - 30 septembrie 1955

Celebritati ucise in accidente de masinaUn cunoscut actor american care a murit de tanar la volanul unei masini este James Dean. El a jucat in mai multe filme de succes din anii '50 si a inceput chiar si o cariera in lumea curselor auto. In 1955, Dean isi cumparase un Porsche 550 Spyder cu care alerga mult prea tare pe o sosea din California. Masina lui s-a ciocnit frontal cu un Ford, el avand o viteza de peste 110 km/h. James Dean a murit la varsta de numai 24 de ani, dar a ramas si pana in ziua de azi un sex-simbol al cinematografiei.

George S. Patton - 21 decembrie 1945

Celebritati ucise in accidente de masinaFara indoiala, cel mai cunoscut general de armata din toate timpurile este Patton. El purta la brau un revolver Colt 45 care era de altfel si "brandul" sau. Generalul Patton a condus o serie de campanii in cele doua Razboaie Mondiale si a contribuit serios la victoria aliatilor din Cel de-Al Doilea Razboi Mondial. El a murit in 1945, imediat dupa terminarea razboiului, cand se afla la bordul masinii personale, un Cadillac 75, mergand catre o vanatoare de fazani. Un camion i-a sarit in fata si soferul nu a mai avut timp sa franeze. Patton avea 60 de ani.

Albert Camus - 4 ianuarie 1960

Celebritati ucise in accidente de masinaAlbert Camus este un scriitor francez, castigator al Premiului Nobel. El a scris opere de renume mondial precum Strainul, Molima sau O moarte fericita, opere care faceau parte din curentul aburdism. El a murit in 1960 la varsta de 46 de ani in timp ce era intr-un automobil Facel Vega, condus de publicistul sau.

Steve Allen - 30 octombrie 2000

Celebritati ucise in accidente de masinaSteve Allen a fost un cunoscut om de televiziune, actor, compozitor si scriitor din Statele Unite. El a fost prima gazda a celebrului show de televiziune "The tonight show" si a compus peste 14.000 de piese, dintre care si castigatoare de premii Grammy. Allen a murit in anul 2000, cand avea 78 de ani, in California. El conducea un Cadillac Seville din 1993 cand a fost lovit de un SUV Lexus.

Jayne Mansfield - 29 iunie 1967

Celebritati ucise in accidente de masinaO cunoscuta vedeta a anilor '60 a fost Jayne Mansfield. Ea era varianta lui Malryn Monroe din partea studiourilor 20th Century Fox. A fost printre primele vedete care au aparut in Playboy, a jucat intr-o sumedenie de filme si piese pe Broadway. Mansfield a murit la varsta de 34 de ani in orasul Biloxi, din Mississippi. La bordul unui Buick Electra, cei 3 pasageri din fata au murit cand masina s-a lovit de un camion care incetinea, iar copiii de pe bancheta din spate au supravietuit cu rani minore.

Printesa Diana - 31 august 1997

Celebritati ucise in accidente de masinaLady Di, asa cum era cunoscuta Printesa Diana de Wales, a fost una dintre cele mai indragite personaje din viata publica. Diana era implicata intr-o multime de actiuni umanitare si a avut mereu o viata urmarita indeaproape de presa si paparazzi. Pe 31 august 1997, cand se afla la bordul unui Mercedes-Benz alaturi de Dody Fayed, partenerul sau dupa divortul de Printul Charles. Masina, urmarita se pare de paparazii pe motociclete, a pierdut controlul intr-un tunel din Paris si s-a ciocnit de stalpi.

Dale Earnhardt - 18 februarie 2001

Celebritati ucise in accidente de masinaPoate cel mai cunoscut pilot de curse de NASCAR este Dale Ralph Earnhardt. El a concurat inca din anii '70 in competitiile de NASCAR si a reusit sa obtina cateva zeci de titluri, inclusiv de Campion Mondial. Dale a murit la varsta de 49 de ani pe circuit, in timpul unei curse Daytona 500, cand un alt pilot a acrosat masina lui. Se pare ca, in urma investigatiei amanuntite, cauza principala a decesului a fost o problema la centurile de siguranta.

Claudia Jennings - 3 octombire 1979

Celebritati ucise in accidente de masinaClaudia Jennings a fost una dintre cele mai frumoase actrite din anii '60 si '70. Ea a castigat titlul de Playmate al anului in 1970 si a fost Playmate in luna noimebrie din 1969. Ea a jucat in mai multe filme si piese, dar a murit la varsta de numai 29 de ani intr-un accident de masina pe cand se afla la bordul unui automobil care circula pe autostrada Pacific Coast din Statele Unite.

Pete Conrad - 8 iulie 1999

Celebritati ucise in accidente de masinaPete Conrad a fost unul din pilotii NASA care au luat parte la misiunea Apollo 12 din 1967, fiind cel de-al treilea om care a pus piciorul pe luna. El a murit in 1999 in timp ce era pe motocicleta, undeva pe o sosea din California. A pierdut controlul motorului si a iesit in afara carosabilului, murind la varsta de 69 de ani. El este singurul din acest top care a murit pe motocicleta, nu in masina.

Gilles Villeneuve - 8 mai 1982

Celebritati ucise in accidente de masinaGilles Villeneuve a fost un pilot de curse canadian care a participat in Formula 1 si a reusit sa castige de 6 ori si sa urce pe podium de 13 ori. El a fost la echipe precum Ferrari si McLaren, dar a murit la varsta de 32 de ani in timpul calificarilor pentru Marele Premiu al Belgiei, in 1982. El a murit la bordul monopostului Ferrari in timp ce depasea cateva masini intarziate. Masina lui a decolat la o viteza de aproximativ 225 km/h si a zburat peste 100 de metri inainte sa cada cu botul in fata. El a murit in urma unei fracturi a coloanei.

Giuseppe Farina - 30 iunie 1966

Celebritati ucise in accidente de masinaGiuseppe Nino Farina a fost primul pilot campion mondial la Formula 1 din istorie. El a luat startul in 34 de curse, a obtinut primul titlu, a castigat 5 curse si a urcat de 20 de ori pe podium. Farina era nepotul celebrului designer Pinin Farina. Nino a murit la varsta de 59 de ani in timp ce se indrepta catre Grand Prix-ul din Franta la bordul unei masini Lotus Cortina, nu ca sa concureze, ci ca sa se uite. Din cauza drumului acoperit de gheata, el a pierdut controlul si a intrat frontal intr-un stalp. A murit in 1966, dar nu pe circuitul care il consacrase, ci pe strada, din cauza unei erori banale.

Barack Obama Senior - 24 noiembrie 1982

Celebritati ucise in accidente de masinaBarack Hussein Obama este numele pe care l-a avut tatal presedintelui american actual, Barack Obama. El a murit la varsta de 46 de ani, dupa ce isi pierduse deja ambele picioare intr-un alt accident auto. El a lasat pe lume 8 copii, printre care si cel mai puternic om al planetei, presedintele Statelor Unite.

Ryan Dunn - 20 iunie 2011

Celebritati ucise in accidente de masinaCunoscut pentru rolurile din serialul Jackass si Viva la Bam, Ryan Dunn a fost un personaj amuzant, promovat de MTV. Era insa un pasionat de viteza, avand mai multe masini puternice in posesie. Dunn a murit la bordul masinii sale, un Porsche 911 GT3 dupa ce s-a urcat beat la volan, a pierdut controlul masinii si s-a lovit de un copac. Impreuna cu el a murit si Zachary Hartwell, unul dintre producatorii filmului Jackass 2.

Mike Hawthorn - 22 ianuarie 1959

Celebritati ucise in accidente de masinaUnul dintre pilotii de curse ai echipei Jaguar a fost Mike Hawthorn (foto dreapta). El a castigat controversata cursa de 24h de la Le Mans in 1955, cand a avut loc tragicul accident care a curmat viata a 84 de persoane. Mike a obtinut titlul in 1958 si a reusit 3 victorii in Formula 1. Ironic este faptul ca Hawthorn a murit pe un drum public, nu pe circuit. El conducea masina proprie, un Jaguar Mk1 modificat mult, si s-a luat la intrecere cu un Mercedes-Benz 300 SL. A pierdut controlul intr-un viraj periculos si a intrat pe contra-sens direct intr-un camion. Avea numai 29 de ani cand s-a prapadit din pricina pasiunii pentru viteza.

Antoni Gaudi - 10 iunie 1926

Celebritati ucise in accidente de masinaCelebrul arhitect catalan care a facut Sagrada Famiglia din Barcelona, dar si alte constructii istorice care au ramas in picioare a murit in trafic la varsta de 73 de ani. Gaudi mergea pe jos cand a fost lovit de un tramvai. Trecatorii au crezut ca este un cersetor, asa ca nu l-a bagat nimeni in seama. Ulterior, un politist l-a urcat intr-un taxi si l-a dus la spital, dar era deja prea tarziu. Antoni Gaudi este cunoscut in toata lumea pentru creatiile sale moderniste si neo-gotice.

Grigore Vieru - 18 ianuarie 2009

Celebritati ucise in accidente de masinaCel mai cunoscut scriitor din Republica Moldova este Grigore Vieru. El a murit la varsta de 73 de ani pe cand se afla intr-o masina, in Chisinau. Nu se cunosc prea multe detalii despre accident, ci doar ca soferul a pierdut controlul si a intrat intr-o structura de beton. Vieru a murit dupa cateva zile la spital.

Teo Peter - 4 decembrie 2004

Celebritati ucise in accidente de masinaFostul basist al trupei Compact s-a nascut in anul 1954 si a fost considerat Bruce Springsteen al Romaniei. Teo Peter a murit intr-un accident rutier, petrecut in 2004. Taxi-ul in care se afla muzicianul a fost lovit de un Ford Expedition condus de un puscas marin aflat in stare de ebrietate. Soldatul Christopher Van Goethem a refuzat sa coopereze si a reusit sa plece in Germania inainte ca autoritatile romane sa gaseasca motive legale pentru a-l impiedica.

Laur Stoica - 9 martie 2006

Celebritati ucise in accidente de masinaAccidentul din anul 2006 in care si-a pierdut viata cantareata Laura Stoica a indoliat industria muzicala romaneasca. Si este poate cel mai cunoscut caz din Romania, de vedeta ucisa in accident rutier. Laura si logodnicul ei, Cristian Margescu, se aflau in masina personala, care circula pe DN2, cand o Dacia a intrat pe contra-sens si a lovit din plin Renault-ul Clio, in zona localitatii ialomitene Sinesti. Nu cu mult timp inaintea tragicului accident cantareata anuntase ca este insarcinata si planuia sa lanseze un nou album. Laura s-a nascut pe 10 octombrie 1967, in zodia Balantei, si s-a lansat la inceputul anilor '90, la Mamaia. Primul ei album, numit "Un actor grabit", a fost lansat in 1992.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Celebritati ucise in accidente de masina
mai multe