Bowling cu masini in Bucuresti: 8 dintr-o lovitura

Bowling cu masini in Bucuresti: 8 dintr-o lovitura
  • Soferul era cel mai probabil beat
  • Masina vinovata si-a pierdut controlul la viteza mare
  • O masina lovita avea instalatie GPL
Distribuie pe Facebook

In noaptea 6-7 noiembrie, in Bucuresti, zona Piata Sudului, a avut loc un accident ciudat. Soferul unei masini a reusit sa avarieze 8 automobile parcate regulamentar pe partea dreapta. Martorii spun ca autorul disparuse de la fata locului, lasand in urma lui pagube de zeci de mii de Euro. Insa ulterior a fost gasit, acesta motivandu-si plecarea de la fata locului prin aducerea la spital a unei persoane ranite.

Un cititor 4Tuning ne-a trimis povestea urmatoarei intamplari triste din Bucuresti. O astfel de situatie ne arata nivelul soferilor din Romania, dar si cat de bine isi face treaba Politia Rutiera. Datele problemei sunt urmatoarele: un sofer circula cu viteza uriasa pe Sos. Oltenitei, pierde controlul masinii beat fiind, loveste alte 8 automobile parcate regulamentar si isi baga in spital unul dintre pasageri. Asta ne arata ca soferii din Romania inconstienti sunt in numar mare, dar si ca, Politia Rutiera, nu isi face indeajuns treaba si ca amenzile/pedepsele sunt mult prea mici pentru astfel de personaje care nu stiu de frica.

Noaptea trecuta (06 - 07.11.2014) am fost martor la distrugerea/avarierea mai multor masini parcate regulamentar in fata blocului meu. Dormeam adanc fiindca m-am asezat tarziu la somn. In jurul orei 3:00 - 4:00 am fost trezit violent de un zgomot infernal care s-a auzit afara. Am iesit repede pe balcon sa vad ce s-a intamplat. Am ramas blocat pret de cateva secunde cand m-am uitat in strada si am vazut dezmatul... Mai multe masini zaceau imprastiate pe carosabil si pe marginea drumului. Parca era supermarket in aer liber afara: cutii cu servetele, truse de prim ajutor, veste de semnalizare, raclete pentru geamuri, braduti parfumati, tot ce se poti gasi intr-o masina era pe sosea. Mi-am dat seama de gravitatea accidentului si am coborat sa vad daca cineva este ranit. Nu am vazut pe nimeni cu exceptia altor curiosi care au fost treziti de zgomotul impactului. Am intrat repede in bloc deoarece era foarte frig si eram imbracat sumar. Dar am vazut ca "bila care a daramat popicele disparuse".

Accident Berceni

Dimineata am coborat sa fotografiez masinile avariate si sa vad ce se aude despre evenimentul din cursul noptii. Autoturismele care au fost imprastiate pe partea carosabila erau deja indepartate pentru fluidizarea circulatiei. Le-am fotografiat pe cele care zaceau destramate in locurile de parcare. Vecinii, propietari ai autoturismelor distruse, se tineau cu mainile de cap si injurau de mama focului, vazandu-si investitia distrusa. Am auzit voci precum ca soferul ar fi fost o femeie, altii ca a fost un barbat. Despre viteza de deplasare a autoturismului care a creat spectaculosul accident nu se stie nimic, unii spun ca ar fi avut 150km/h - cert este ca, pentru a face asa paguba iti trebuie ceva pedala. Luand in calcul urmele lasate de anvelope pe asfalt la franare, ma lasa sa cred ca indicatorul ceasului de la bord trecuse mult peste 100km/h.

Matiz, Renault Clio, Dacia Solenza, Mercedes A Classe, Renault Scenic sunt doar cateva din masinile care au fost avariate in urma impactului. In cursul diminetii m-am speriat groaznic de tare, cand am inceput sa fotografiez epavele si surpriza... in portbagajul unui Clio Symbol se gasea o butelie de GPL. Primul gand a fost "daca exploda butelia de GPL in momentul impactului, aveam mai multe masini distruse si din nefericire... victime". M-am gandit ca postarea acestor imagini pe un site auto poate trage un semnal soferilor vitezomani sau care conduc in stare de ebrietate: daca in masini erau cetateni ne-am fi confruntat cu cel mai groaznic accident de anul acesta din Bucuresti!

Adelin Catavencu

Accident Berceni

NR: Masina care a provocat accidentul era condusa de un tanar aflat in stare avansata de ebrietate, conform politiei. Insa el a declarat ca la volan nu se afla el, in ciuda declaratiilor martorilor, ci o prietena. In urma accidentului, a fost ranita o tanara care se afla alaturi de autor, aceasta ajungand la spital cu rani la picioare.

Ce avem de invatat din asta? Ca viteza pe timp de noapte, cand pe carosabil este umezeala din pricina cetii, pe o sosea ingusta marginita de sute de masini parcate, plina de treceri de pietoni, este o idee incredibil de proasta. Vorba omului: daca butelia de GPL se spargea din cauza impactului, explozia ar fi trezit lumea din 4 cartiere, nu doar de pe Sos. Oltenitei...

Accident Berceni

Accident Berceni

Accident Berceni

Accident Berceni

Accident Berceni

Accident Berceni

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Accident Berceni
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 10 Noiembrie 2014