Ciocnirea asta este desprinsa parca din filmele de comedie. Un LandWind X7 a intrat intr-un Range Rover Evoque

Ciocnirea asta este desprinsa parca din filmele de comedie. Un LandWind X7 a intrat intr-un Range Rover Evoque
  • Copia chinezeasca, LandWind X7, s-a ciocnit cu originalul Evoque, intr-o intersectie din China
  • Masinile au suferit avarii minore si nimeni nu a fost ranit
  • Cel mai amuzant este ca amandoua erau rosii
Distribuie pe Facebook

Un LandWind X7, modelul copiat pana in cele mai mici detalii dupa Range Rover-ului Evoque, a fost implicat intr-un accident zilele trecute pe strazile din China. Amuzant este faptul ca masina in care a intrat, a fost un....Range Rover Evoque.

Fie ca vorbim de alinierea planetelor sau cine mai stie despre ce fenomen astronomic sau astrologic, tot nu ne putem explica acest accident. De fapt, nu incidentul in sine, ci masinile implicate in acesta. Care erau sansele sa se ciocneasca copia si originalul, amandoua rosii? Foarte mici am spune noi, dar uite ca tot s-a intamplat.

Accident intre LandWind X7 si Range Rover Evoque

Din primele cercetari ale Politiei din orasul Chongqing, vinovat pentru accident a fost soferul copiei chinezesti, LandWind X7. Masinile au suferit avarii minore, si din fericire, nu a fost nimeni ranit.

Constructorul chinez Jiangling Motors a devenit cunoscut pe plan mondial dupa ce a copiat, fara nicio problema, SUV-ul britanicilor de la Land Rover, si l-au scos la vanzare pe piata interna sub denumirea de LandWind X7, in anul 2015.

Accident intre LandWind X7 si Range Rover Evoque

Cu ceva timp in urma, constructorul britanic s-a autosesizat, si prin intermediul avocatilor sai, i-a dat in judecata pe cei de la Jiangling Motors. Mai mult decat atat, au fost atat de siguri, incat au cerut ca procesul sa se judece in China.

Aceasta miscare s-a dovedit a fi una foarte proasta, deoarece Oficiul de Patente si Marci a respins cererea de patent pentru modelul original a celor de la Land Rover pe motiv ca design-ul masinii a fost afisat pe alte piete inainte de inaintarea cererii.

Accident intre LandWind X7 si Range Rover Evoque

In acelasi timp, acelasi oficiu a invalidat si cererea celor de la Jiangling, deoarece, au motivat ei, Landwind-ul seamana izbitor cu Evoque-ul.

Copierea modelelor europene este o practica populara in China. Cel mai recent caz este cel al producatorului Zotye care a copiat SUV-ul german Volkswagen Tiguan, si l-a scos la vanzare sub numele de Damai X7. Desi modelul seamana izbitor cu Tiguan-ul, de-abia lansat pe piata din Europa, pana in acest moment Volkswagen nu facut nicio declaratie despre acest caz.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 9 August 2016