Porsche din America de Nord, data in judecata pentru accidentul lui Paul Walker

Porsche din America de Nord, data in judecata pentru accidentul lui Paul Walker
  • Porsche Cars North America este data in judecata
  • Vaduva lui Rodas spune ca modelul Carrera GT are defectiuni de fabricare
  • Ea spune ca automobilul avea o viteza mult mai mica decat cea declarata de politie
Distribuie pe Facebook

Chiar daca ultimele investigatii realizate de politie au demonstrat ca masina in care au murit Roger Rodas si Paul Walker nu avea defectiuni tehnice, sotia celui de la volan a inceput procesul impotriva companiei germane.

In tragicul accident auto in care si-a pierdut viata celebrul actor Paul Walker, a murit si soferul care conducea masina, un Porsche Carrera GT, pilotul de curse Roger Rodas. Sotia lui, Kristine Rodas, a inceput procedura in justiei si da in judecata filiala Porsche North America pentru ca a fabricat o masina nesigura.

In raportul oficial al politiei se scrie ca principala cauza a accidentului in care si-au pierdut viata cei doi prieteni este viteza excesiva, de peste 90 de mile la ora, adica 144 km/h. Politia mai spune ca este imposibil de spus daca masina avea vreun defect, pentru ca a ars in totalitate. Insa chiar si daca masina ar fi fost fara probleme, complet noua, la acea viteza nu se mai putea face nimic.

La polul opus, sotia lui Rodas care a inceput un nou proces acum spune ca de fapt, masina in care circulau cei doi mergea cu 55 de mile pe ora, adica sub 100 de kilometri la ora. Este o viteza la care automobilul sport ar fi trebuit sa le ofere siguranta si rezervorul nu ar fi trebuit sa se sparga, producand incendiul in care si-au pierdut viata cei doi.

La Curtea Suprema de Justitie din Los Angeles, avocatul doamnei Rodas, Mark Geragos a mentionat ca pune la indoiala dovezile departamentului de politie care a realizat investigatia si vrea sa demonstreze ca masina ar fi putut circula cu o viteza mai mica in momentul in care s-a produs accidentul.

"Carrera GT nu era o masina sigura din cauza defectelor de fabricatie, defecte in design si in testare, dar si din cauza unor probleme la componente, ceea ce o facea intr-un vehicul nesigur" spune acuzarea.

Porsche North America, prin purtatorul de cuvant oficial, Nick Twork, a declarat pentru Autoblog: "Regretam pierderile familiilor Rodas si Walker. Accidentul a fost supus unor investigatii oficiale din partea departamentului de politie din LA si al patrulei de autostrada, iar raportul final nu se potriveste cu ceea ce spun acum cei care ne-au dat in judecata. Investigatia a demonstrat ca viteza excesiva si condusul violent au dus la accident, masina neavand vreun defect".

Porsche Carrera GT nu este o masina usor de condus. Jay Leno a lovit una intr-o cursa Talladega din 2005 iar in 2006, Porsche a platit mai multe milioane de dolari pagube in urma unui accident in care doua persoane au murit intr-un accident pe circuit.

Distribuie pe Facebook
mai multe