Soferii care se duc cu anvelope de vara la Sinaia trebuie arestati

Soferii care se duc cu anvelope de vara la Sinaia trebuie arestati
  • O anvelopa trebuie sa aiba peste 6 mm carne daca e de iarna
  • Soferii nepregatiti, principala cauza a accidentelor
Distribuie pe Facebook

Zilele trecute, cand a dat o ninsoare ceva mai sanatoasa la munte, ca, deh, e iarna si... e munte, am vazut la stiri tot felul de intamplari din trafic mai putin fericite. La stiri se spunea ca a venit urgia, ca venit napasta, ca a venit apocalipsa cu zapada, dar adevarul este ca... au venit la munte soferii inconstienti cu anvelope de vara.

In filmul de mai jos o sa vedeti prostia soferului roman in forma pura. Soferul roman nu foarte inteligent, absolut inconstient, absolut dobitoc, care se crede mare sofer si care considera ca nu are nevoie de anvelope de iarna, ca el e mai tare ca stramosii lui care traversau Transalpina cu Dacia echipata cu Montana de vara. Acest sofer este o specie care, din pacate, se inmulteste cu succes in libertate, dar care trebuie eradicata cat mai curand.

Imaginile de aici vorbesc de la sine: soferi echipati cu anvelope de iarna bune trec pe aceeasi portiune de drum fara emotii, fara sa derapeze, cu aderenta maxima in conditiile date. Dar sunt si "meseriasi" de la coada vacii care nu pot sa coboare normal, ci cu frana blocata si, eventual, cu ajutorul a 3-4 oameni care sa tina masina pe loc.

E clar ca sunt soferi care investesc bani in echipare buna de iarna cu gandul la siguranta si sunt soferi care isi pun, in cel mai bun caz, anvelope de iarna second-hand, doar ca sa aiba fulgul si sa nu primeasca amenda. Cei din urma sunt cei mai numerosi. Care cumpara un set "aproape nou", sau nerulat in tara, cu carne mai multa ca un porc, tzipla, ireprosabile... Le cumpara din targuri sau de pe internet, fara sa aiba habar ca daca profilul are sub 5 mm sunt bune de aruncat la gunoi.

Din pacate, acest film ne arata ca pana si cocalarul care isi cumpara un set NOU de anvelope cu 250 de lei ajunge la munte. Nu iarna este de vina pentru accidente si pentru drumuri blocate! Ci specimenul din film, care are pneuri de vara sau niste cotoroante de iarna care nu franeaza nici bicicleta. Si, in primul rand, Politia Rutiera, care ar trebui sa-i lase pe acesti nesimtiti fara permise ani in sir.

Distribuie pe Facebook
mai multe