ASTA e cel mai puternic Volkswagen Golf produs vreodata. Toate exemplarele s-au dat deja!

ASTA e cel mai puternic Volkswagen Golf produs vreodata. Toate exemplarele s-au dat deja!
  • Volkswagen anunta noul Golf GTI TCR
  • Masina germana de curse ofera un 2.0 turbo de 330 CP
  • Productia pe 2016 se ridica la 20 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Volkswagen celebreaza cea de-a 40-a aniversare a iconicului Golf GTI cu o versiune speciala de curse. Numai 20 de exemplare apartinand editiei Golf GTI TCR vor fi construite in total in 2016.

Opel nu este singura companie auto germana care ofera un model pentru noua competitie Touring Car Racer. Cu o astfel de propunere se lauda si cei de la Volkswagen, marca din Wolfsburg publicand chiar astazi primele fotografii si informatii oficiale ale versiunii Golf GTI TCR.

Dezvoltata impreuna cu SEAT, un alt nume important din industria constructoare de masini care va putea fi urmarit in actiune in cadrul seriei respective, varianta cu pricina gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo de doi litri si 330 de cai putere.

Imprumutata de la Golf-ul R, motorizarea in patru cilindri lucreaza in cazul de fata alaturi de o transmisie secventiala in sase rapoarte si un sistem de tractiune FWD, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in aproximativ 5.2 secunde.

Viteza maxima este de numai 230 de kilometri pe ora, diferentele dintre noul Volkswagen Golf GTI TCR si celelalte derivate de inalta performanta ale modelului german de clasa compacta continuand la nivel de pachet aerodinamic.

Altfel spus, proaspat lansata versiune de curse dezvoltata impreuna cu cei de la SEAT propune la exterior prize supradimensionate de aer, prelungiri proeminente pentru spoilere, dar si extensii laterale generoase.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici jantele pe 18 inch incaltate cu anvelope marca Michelin sau eleronul atasat lunetei - eleron pe care nici sa vrei si nu il poti trece cu vederea.

La interior, noul Volkswagen Golf GTI TCR se lauda cu... un singur scaun racing, plus roll-cage aprobat FIA. Asadar, adio climatizare, pilot automat sau sistem audio!

Revenind la punctul culminant al acestui subiect, tinem sa reamintim ca numai 20 de astfel de exemplare vor fi construite pe parcursul anului 2016, iar toate s-au dat deja.

VW Golf GTI TCR

VW Golf GTI TCR

Distribuie pe Facebook
mai multe