Mercedes AMG GT S este noul Safety Car din DTM

Mercedes AMG GT S este noul Safety Car din DTM
  • Noul Mercedes AMG GT S imbraca uniforma de DTM Safety Car
  • Supercarul german ofera si in aceasta versiune 510 cai putere
  • Pachetul aerodinamic provine de la modelele Edition 1
Distribuie pe Facebook

Supercarul german va intra in paine chiar de weekend-ul acesta, cu ocazia etapei de la Lausitz.

Ce au in comun noile sezoane de Formula 1, respectiv DTM? La prima vedere, absolut nimic. O privire mai atenta insa releva faptul ca ambele competitii folosesc acelasi Safety Car.

Da, ai citit bine. Incepand cu cea de-a doua etapa, care se desfasoara chiar weekend-ul acesta, proaspat lansatul Mercedes AMG GT S va putea fi urmarit la treaba si in Campionatul German de Turisme.

Nu chiar mereu, ci doar in situatiile care pot pune in pericol buna desfasurare a cursei, precum conditiile meteo extreme, nelipsitele accidente sau orice altfel de incidente care nu ne trec acum prin minte.

Mercedes AMG GT S DTM Safety CarMercedes AMG GT S DTM Safety Car

Mercedes AMG GT S DTM Safety Car

Ce aduce in comun aceasta versiune de Safety Car comparativ cu varianta standard, de strada? Cu exceptia sistemului de iluminare de la nivelul plafonului, respectiv placutei posterioare de inmatriculoare, absolut nimic.

Drept urmare, asta inseamna ca Mercedes-ul AMG GT S folosit pentru a pastrea ordinea in cadrul Campionatului German de Turisme utilizeaza un propulsor V8 bi-turbo de patru litri, 510 cai putere si 650 Newton-Metri.

Valorile maxime sunt livrate si de-aceasta data exclusiv puntii spate, tot prin intermediul unei transmisii automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, astfel ca primii 100 km/h sosesc dupa numai 3.8 secunde.

Pentru un plus de dramatism vizual, exemplarul insarcinat cu rolul de Safety Car face parte din seria speciala Edition 1, care dispune atat de un eleron fix, cat si de un acoperis din fibra de carbon.

De asemenea, sistemul de evacuare oferit in standard a fost inlocuit cu unul de inalta performanta, pentru ca Mercedes-ul AMG GT S sa se poata ridica la nivelul masinilor de curse inclusiv din punctul de vedere al muzicii produse.

Mercedes AMG GT S DTM Safety Car

Mercedes AMG GT S DTM Safety Car

Mercedes AMG GT S DTM Safety Car

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Mercedes AMG GT S DTM Safety Car
mai multe