MINI isi pastreaza prima pozitie in Raliul Dakar 2015

MINI isi pastreaza prima pozitie in Raliul Dakar 2015
  • Orlando Terranova obtine o noua victorie de etapa in Raliul Dakar 2015
  • Renault Duster isi continua urcarea in clasament
  • Echipa MINI Monster Energy este cel mai bine clasata
Distribuie pe Facebook

Raliul Dakar 2015 este in plina desfasurare. Pana acum, cei de la MINI ocupa prima pozitie ca si producator, insa mai este mult pana la finalizarea competitiei, asa ca totul este posibil.

O noua zi de succes pentru MINI in editia 2015 a Raliului Dakar. Orlando Terranova (Argentina) si navigatorul Bernardo Graue (Argentina) au castigat etapa a treia a celei mai dificile provocari din motorsport, care are loc in America de Sud. A fost cea de-a treia etapa castigata de MINI la aceasta editie a Dakarului din tot atatea disputate. Dupa accidentul petrecut luni pe ultimii kilometri ai etapei, echipajul argentinian a reusit sa reduca deficitul de 22 de minute fata de liderul clasamentului cu aproape patru minute. Astfel, cei doi revin pe locul al treilea la clasamentului general.

Totodata, Nasser Al-Attiyah (Qatar) si Mathieu Baumel (Franta) si-au aparat pozitia de lideri ai ierarhiei raliului. Cei doi au incheiat etapa pe locul al cincilea si au un avans de peste cinci minute fata de cei mai apropiati rivali.

MINI Dakar

In etapa a treia, care a dus caravana de la San Juan (Argentina) la Chilecito (Argentina), pilotii au traversat Pampa de la Varita, la poalele Anzilor. Proba speciala lunga de 284 de kilometri s-a desfasurat pe un sol argilos dur. Participantii au avut de trecut prin numeroase albii uscate, care s-au dovedit a fi chinuitoare pentru anvelope. Multe masini au suferit pene de cauciuc.

Alte doua MINI ALL4 Racing au reusit clasari in Top 10 la finalul etapei a treia din Raliul Dakar 2015. Joan "Nani" Roma (Spania) si navigatorul Michel Périn (Franta) au incheiat pe locul al saselea, reusind sa urce opt pozitii in clasamentul general. Acum, cei doi sunt pe locul al 49-lea.

Echipajul olandez Erik van Loon - Wouter Rosegaar a terminat ziua cu doua locuri mai jos, pe locul al optulea. Ei continua sa se afle pe locul al saptelea in clasamentul general, o pozitie in spatele echipajului Krzysztof Holowczyc (Polonia) - Xavier Panseri (Franta), aflat tot la comenzile unui MINI ALL4 Racing, care a incheiat etapa pe pozitia a 12-a.

MINI Dakar

Miercuri (Etapa a patra, Chilecito - Copiapo),echipajele vor trece granita in Chile. Etapa a patra va incepe in Anzi, la o altitudine de peste 3.000 de metri si, la inceput, va fi caracterizata de drumuri montane virajate. Apoi vor urma dune mari, cu nisip foarte fin, iar linia de sosire este la Copiapo, localitate aflata la o altitudine de aproximativ 1.000 de metri.

Clasament general dupa etapa 3 (Top 5)

1. Al-Attiyah - Baumel (MINI ALL4 Racing) 9h21:26
2. De Villiers - Von Zitzewitz 9h26:18
3. Terranova - Graue (MINI ALL4 Racing) 9h39:31
4. Sainz - Cruz 9h40:58
5. Al Rajhi - Gottschalk 9h41:34

Ce urmeaza...

Ziua a patra (7 ianuarie 2015)
Start/sosire: Chilecito/Copiapo (etapa 4)
Distanta totala: 909 km, proba speciala: 315 km, traseu de legatura: 594 km

MINI Dakar

Echipajele MINI ALL4 Racing in Raliul Dakar 2015

Monster Energy Rally Raid Team

#300 Nani Roma (Spania) - Michel Périn (Franta)
#305 Orlando Terranova (Argentina) - Bernardo "Ronnie" Graue (Argentina)
#306 Krzysztof Holowczyc (Polonia) - Xavier Panseri (Franta)

X-raid Team

#310 Vladimir Vasilyev (Rusia) - Konstantin Zhiltsov (Rusia)
#314 Erik van Loon (Olanda) - Wouter Rosegaar (Olanda)
#319 Boris Garafulic (Chile) - Filipe Palmeiro (Portugalia)
#329 Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) - Anton Nikolaev (Rusia)
#332 Zhou Yong (China) - Andreas Schulz (Germania)
#334 Stephan Schott (Germania) - Holm Schmidt (Germania)

Qatar Rally Team

#301 Nasser Al-Attiyah (Qatar) - Mathieu Baumel (Franta)

MINI Dakar

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze MINI Dakar
mai multe