Noul Mercedes CLA45 AMG intra in lumea curselor cu motor

Noul Mercedes CLA45 AMG intra in lumea curselor cu motor
  • Noul Mercedes CLA45 AMG Racing Series debuteaza la Frankfurt Motor Show 2013
  • Modelul de curse poate fi configurat pentru a participa in diverse competitii auto
  • Inginerii germani au operat, de asemenea, numeroase imbunatatiri aerodinamice
Distribuie pe Facebook

Dupa ce-a facut senzatie pe podiumul Salonului Auto de la New York din primavara acestui an, noul Mercedes CLA45 AMG se pregateste de o noua provocare: cursele cu motor.

Bucurandu-se de prezenta sub capota a unui 2.0 turbo capabil sa ofere pana la 360 cai putere si atragand toate privirile asupra sa datorita designului sau exceptional, ce ofera un echilibru desavarsit intre eleganta si sportivitate, noul Mercedes CLA45 AMG reprezinta compromisul perfect intre stil si performanta. Dar versiunea de top al celui de-al doilea coupe in patru usi din gama constructorului german de automobile nu se multumeste doar cu acest statut, drept pentru care se pregateste de o noua provocare.

Mercedes CLA45 AMG Racing Series

Urmand a debarca in paddock-ul Salonului Auto de la Frankfurt, noul Mercedes CLA45 AMG Racing Series anunta sosirea "fashion icon-ului" din Stuttgart in cadrul unora dintre cele mai importante competitii cu motor ale planetei, constructorul german de automobile anuntand o versiune de curse (aproape) complet configurabila, viitorii cumparatori avand la dispozitie posibilitatea de a alege intre tractiune fata sau tractiune integrala, dar si numarul cailor putere sau nivelul de performanta oferit de propulsorul turbo de doi litri regasit in compartimentul motor.

Mercedes CLA45 AMG Racing Series

In afara acestui aspect, noul Mercedes CLA45 AMG Racing Series mai impresioneaza si prin numeroasele sale imbunatatiri sale de ordin aerodinamic, prizele uriase regasite la nivelul spoilerului fata, aripile laterale proeminente, difuzorul de aer atasat spoilerului spate si eleronul de dimensiuni mai mult decat generoase aducand, de asemenea, si un plus considerabil de agresivitate la nivel vizual. Alte detalii remarcabile, de ordin stilistic, includ splitter frontal, praguri laterale restilizate si jante forjate cu design in cinci spite.

Mercedes CLA45 AMG Racing Series

In ceea ce priveste interiorul, versiunea de curse a coupe-ului in patru usi din Stuttgart se mandreste in continuare cu o plansa de bord imbracata in piele cusuta cu ata rosie, restul detaliilor caracteristice variantei standard disparand complet din peisaj si fiind inlocuite cu toate elementele necesare unei participari in motorsport. In plus, tot cu aceasta ocazie, observam ca transmisia puterii catre roti se va face prin intermediul aceleiasi cutii AMG SPEEDSHIFT cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj ca si in cazul noului Mercedes CLA45 AMG de serie.

Mercedes CLA45 AMG Racing Series

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Mercedes CLA45 AMG Racing Series
mai multe