Tot ce trebuie sa stii despre noua Dacia Logan STCC - Peste 400 cai putere si 270 km/h

Tot ce trebuie sa stii despre noua Dacia Logan STCC - Peste 400 cai putere si 270 km/h
Dupa ce a cucerit "partiile" Trofeului Andros si a luat cu asalt macadamul/asfaltul competitiei Pikes Peak, Dacia se pregateste de o noua provocare: Campionatul Suedez de Turisme.
Distribuie pe Facebook

Dezvaluita in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Paris, eveniment desfasurat in toamna anului trecut, cea mai noua generatie a modelului Dacia Logan se pregateste de o prima provocare: sezonul 2013 al Campionatului Suedez de Turisme. Pentru a face fata cu brio acestei misiuni, automobilul de la Mioveni se bucura de tot know-how-ul Aliantei Renault-Nissan, singura asemanare intre versiunea de serie si varianta de competitie fiind data de aspectul estetic al caroseriei.

Dacia Logan STCC - Galerie Foto

Astfel, spre deosebire de modelul de strada, noua si impresionanta Dacie Logan STCC ascunde sub capota un propulsor V6 de 3.5 litri, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan ceva mai mult de 400 CP. Asa cum era de asteptat, intreaga putere este distribuita rotilor spate prin intermediul unei transmisii secventiale cu sase rapoarte si padele, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se in numai 3 (trei!!!) secunde. In ceea ce priveste viteza maxima, aceasta se invarte in jurul pragului de 270 kilometri pe ora.

Dacia Logan STCC - Galerie Foto

Alte detalii remarcabile si demne de mentionat includ pozitia centrala a motorului, caroseria realizata din fibra de carbon, kitul aerodinamic testat si dezvoltat in tunelul de vant, sasiul special conceput, dar si jantele pe 18 inci cu prindere centrala, ce ascund de privirile curiosilor discuri ce masoara 370 milimetri pe fata, respectiv 360 milimetri pe spate. De asemenea, la fel de important de precizat, extremul Logan STCC cantareste numai 1.100 de kilograme!

Dacia Logan STCC - Galerie Foto

Debutul celei mai noi aventuri a romanilor de la Dacia va avea loc in weekendul 3 - 4 mai, atunci cand va lua startul prima etapa a Campionatului Suedez de Turisme din 2013.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dacia Logan STCC - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 29 Martie 2013