Trofeul Dakar 2011 la clasa Maraton a ajuns la Satu Mare

Trofeul Dakar 2011 la clasa Maraton a ajuns la Satu Mare
Echipa Vectra Racing a revenit miercuri in Romania dupa ce a participat la cel mai dur raliu din lume, iar vineri (21 ianuarie) Mani Gyenes a fost premiat la Satu Mare pentru castigarea clasei Maraton. Performanta pilotului in varsta de 26 de ani reprezinta cel mai bun rezultat din era moderna a sportului cu motor romanesc.
Distribuie pe Facebook
Dupa mai bine de trei saptamani din care doua au fost cele in care s-a concurat, Vectra Racing in formula ce a participat la Dakar 2011 a revenit in Romania. Pilotii Mani Gyenes si Marcel Butuza alaturi de membrii echipei de asistenta Liviu Butuza si Romeo Duicu au fost asteptati pe aeroportul Otopeni de rude, prieteni si fani. Toti dorind sa fie prezenti la sosirea acasa a team-ului considerat una din cele mai bune echipe private din rally-raidul mondial. Iar pe 21 ianuarie dupa ce a ajuns in Satu Mare, orasul natal, Mani Gyenes a sarbatorit victoria alaturi de colegii sai de la Autonet si de oficialitatile locale care au tinut sa ii inmaneze distinctii pentru performanta din Dakar 2011.

La finalul celor peste 9.500 de km, cat a masurat cea de a treia editie a Dakar-ului desfasurat in Argentina si Chile si dupa ce au concurat in desertul Atacam si in muntii Anzi, pilotii echipei originare din Brasov au considerat acest eveniment ca cel mai dur raliu in care au concurat. Marcel Butuza, care in 2007 a terminat pe locul sase sezonul in Campionatul Mondial de Rally-Raid, si-a implinit visul de a ajunge la finisul Dakar-ului. Managerul echipei s-a clasat pe locul 6 la Maraton si pe 59 la general.

Mani Gyenes, castigator al unei etape din Campionatul Mondial de Rally-Raid (R.Marocului 2009) s-a clasat in Dakar 2011 pe primul loc la Maraton (la aceasta categorie nu este permisa schimbarea motoarelor de-a lungul raliului), pe patru la Amatori si pe locul 18 la general.

Pentru membrii echipei urmeaza o perioada de relaxare dupa care vor urma pregatirile pentru sezonul competitional intern. Mani Gyenes va participa si in 2011 la Campionatul National de Enduro si la cel de Endurocross, dorind sa isi apere titlurile obtinute in 2010. In iulie va concura la Red Bull Romaniacs cu scopul de a-si imbunatati performanta la clasa Profi, unde in 2010 a terminat pe locul 9 (aceasta este cea mai grea clasa de la Romaniacs, iar Mani Gyenes are deja doua victorii insa la clasa Expert Team, unde in 2005 si 2006 l-a avut coechipier pe Laszlo Olah). In ceea ce priveste rally-raidul, Vectra Racing si-a propus sa participe la cat mai multe etape din Campionatul Mondial, urmand cel mai probabil sa revina in Raliul Tunisiei. In 2010, echipa a avut inscrisi trei piloti in acest raliu, Marcel Butuza, Mani Gyenes si Alex Garbacea reusind sa termine infruntarea din Sahara in top 12.

In Dakar 2011 Vectra Racing s-a bazat pentru motocicletele sale (KTM 690 Rally) pe produsele Castrol Lubricants.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Trofeul Dakar 2011 la clasa Maraton a ajuns la Satu Mare
mai multe