11 obiecte pe care trebuie sa le ai tot timpul in masina

11 obiecte pe care trebuie sa le ai tot timpul in masina
  • Este recomandat sa ai mereu in torpedoul masinii cateva unelte de baza
  • Lanterna si indicatorul presiunii din roti dintre cele mai importante
  • Trusa completa trebuie sa contina si un triunghi de avertizare
Distribuie pe Facebook

Desi multe dintre masinile de ultima generatie ofera confort maxim, sisteme de informare care iti indica rapid si din timp o eventuala problema a masinii, este bine totusi sa ai in torpedoul masinii cateva unelte de baza.

O lanterna si un indicator al presiunii rotilor sunt doua dintre cele mai importante instrumente pe care trebuie sa le ai in masina ta. Iata ce ar trebui sa contina insa o trusa de unelte completa, pentru a fi in siguranta atunci cand pleci intr-o calatorie cu masina personala.

1. Lanterna

Unul dintre obiectele esentiale pe care trebuie sa le ai in masina este lanterna. Acum, exista laterne compacte cu LED-uri, care sunt foarte luminoase si nu ocupa nici prea mult spatiu in torpedou. Aceste laterne sunt atat de usoare incat poti sa le tii cu dintii in cazul in care ai nevoie sa lucrezi cu ambele maini pentru a schimba un pneu sau pentru a deschide o cutie de siguranta.

2. Manometrul de presiune

Pastreaza intr-un loc vizibil, precum consola centrala a masinii, un manometru de presiune pentru a-ti aminti mereu cand il vezi ca trebuie sa verifici presiunea fiecarui pneu o data pe luna.

Presiunea scazuta din cauciucuri poate provoca accidente, iar o anvelopa care nu se este umflata la parametrii normali poate duce la un consum mai mare de carburant, dar poate reduce si durata de viata a pneurilor.

3. Trusa de prim ajutor

In cazul in care ai parte de un mic accident sau te ranesti usor pe parcursul unei calatorii cu masina este bine sa ai o trusa de prim ajutor.

Cateva bandaje, tifon, leucoplast, dezinfectant, o penseta sau ibuprofenul sunt extrem de utile atunci cand te confrunti cu taieturi minore sau zgarieturi usoare. De asemenea, medicamentele pentru raul de masina nu ar trebui nici ele omise.

4. Manualul de utilizare a masinii

In cazul in care iti cumperi o masina second-hand si ii lipseste manualul de utilizare comanda unul la un dealear autorizat. Acesta este foarte important deoarece te poate ajuta sa iti cunosti masina mai bine, dar te poate feri si de cheltuieli suplimentare reparandu-ti singur problemele banale, precum resetarea ceasului sau o siguranta arsa.

5. Uneltele pentru schimbarea rotilor

De asemenea, daca iti achizitionezi o masina folosita, asigura-te ca aceasta este echipata cu toate instrumentele de care ai nevoie pentru a schimba un cauciuc. Te poti informa cum sa schimbi un pneu si ce trebuie sa contina o astfel de trusa din manualul de utilizare.

6. Triunghiul de avertizare

Triunghiurile moderne de avertizare vin acum in pachete compacte, pe care le poti depozita usor in portbagaj sau in compartimentul pentru roata de rezerva. Ai nevoie de un astfel de instrument deoarece nu se stie niciodata cand esti fortat sa tragi pe dreapta in plin trafic si trebuie sa ii avertizezi pe ceilalti conducatori auto ca ar fi cazul sa te ocoleasca.

7. Setul compact de instrumente

Cauta in magazinele de specialitate seturi cu instrumente multiple, compacte si ingenios imbinate, care sa iti ofere atunci cand ai nevoie un cutit, un patent, un cleste, capete de surubelnita si foarfece. Cu putina banda adeziva si un astfel de kit istet, poti rezolva practic orice urgenta intervine la drum. O cheie reglabila ti-ar fi si ea de mare folos in portbagaj.

8. Sigurantele electrice

Un set de sigurante de rezerva iti acopera spatele cand apar defectiuni electrice. In acest fel, stii ca ai la indemana solutia sigurantelor arse, usor de pus in practica si de cineva care nu se pricepe in mod special la instalatia electrica a masinii.

9. Cablurile de pornire

Va veni o zi in care rotirea cheii de la masina nu va fi urmata de zgmotul motorului pornit. Acest moment sumbru in viata oricarui sofer apare cand bateria se descarca in mod complet. Toata aceasta poveste poate avea un final fericit daca ai la tine cabluri de pornire, pe care sa le conectezi la bateria masinii unui prieten si care sa iti "resusciteze" bateria moarta. Ai grija sa citesti manualul de utilizare in prealabil, pe care ti-am spus deja sa il ai in permanenta in masina.

10. O cheie de rezerva

Mai devreme sau mai tarziu ti se va intampla probabil si tie: iti vei incuia cheile in masina si vei ramane stupefiat, buimac si rusinat de neglijenta ta. Pentru astfel de situatii au fost create cutiile magnetice cu cifru pentru cheia de rezerva a masinii, care se ascund sub bara de protectie, de exemplu.

11. Prosoapele de hartie

Sigur ca un barbat adevarat nu se teme de putin ulei de motor pe maini, dar sunt momente cand prosoapele de hartie sunt chiar necesare. Cu ele poti curata piesele motorului pentru a le verifica, daca apare o defectiune, te ajuta sa verifici mai usor uleiul, te scapa de "surprizele" lasate de pasari pe parbriz si te mentin curat, cand nu ai acces la un grup sanitar.

Tu ce mai consideri ca este necesar sa ai tot timpul la tine? Iata AICI si cateva dintre locurile secrete din masina ta unde poti depozita toate ustensilele de care ai nevoie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2013