11 solutii rapide pentru problemele neprevazute ale masinii

11 solutii rapide pentru problemele neprevazute ale masinii
Masina ta iti face brusc figuri si nu stii cum sa remediezi rapid problema? Iata o serie de trucuri utile care te vor ajuta sa treci rapid peste cele mai intalnite probleme in lumea soferilor.
Distribuie pe Facebook

De la introdusul cheii pe inel si pana la depistarea locului in care ti-ai parcat masina, toate problemele isi vor gasi rezolvarea sau macar o solutie de avarie.

1. Guma de mestecat pentru porii rezervorului

Guma de mestecat se poate dovedi salvatoare daca rezervorul masinii tale incepe sa piarda carburant. Mesteca o guma sau doua in timp ce stergi zona fisurata cu o carpa. Dupa ce te asiguri ca locul este curat si uscat, preseaza guma pe fisura din rezervor. Te va tine pana la primul service.

2. Pasta de dinti pentru faruri

Murdaria de pe farurile masinii poate fi indepartata folosind pasta de dinti alba. Intinde pasta de dinti pe intreaga suprafata a farurilor cu o carpa. Freaca bine si apoi spala cu apa curata pana cand se limpezeste.

3. Pantof in loc de suport de pahar

Nu ai o masina cu suport de pahar si, la un moment dat, ti-ar fi foarte util acest accesoriu? Improvizeaza chiar tu unul dintr-un pantof asezat langa schimbatorul de viteze. Acum cana de cafea sau de suc va sta la locul ei.

4. Ziar umed pentru abtibilduri

Abtibildurile lipite pe parbriz se pot dovedi o pacoste cand vine vorba sa le indepartezi. Umezeste-le cu apa calda si aplica imediat o pagina de ziar pe parbriz. Lasa ziarul lipit pentru 10-15 minute si apoi vei observa cum se dezlipeste cu tot cu abtibild.

5. Protectie de garaj pentru portiere

Un garaj prea stramt te predispune, oricat de grijuliu ai fi, la izbirea portierei de perete. Monteaza o protectie din cauciuc moale pe peretii garajului la nivelul la care portiera atinge frecvent peretii.

6. Aplicatie pentru regasirea masinii

Parcarile subterane ale hipermarketurilor sau strazile intortocheate ale unui oras strain ti se vor parea adevarate labirinturi cand vei incerca sa regasesti locul in care ai parcat masina. Daca nu reusesti sa tii minte anumite repere clare, poate ca ar fi cazul ca data viitoare sa folosesti iParkedHere, o aplicatie pentru iPhone dedicata fix soferilor uituci.

7. Oja anti-zgarieturi

Zgarieturile mici ale vopselei de pe caroseria masinii pot fi remediate usor cu oja de o nuanta asemanatoare celei in care este vopsita masina ta. Sigur ca aceasta solutie ramane valabila doar pentru suprafetele mici.

8. Limitator de garaj

Inca nu ai reusit sa te obisnuiesti sa parchezi cu spatele, iar masina ta poarta destule semne care atesta acest fapt. Poate macar in garaj ar trebui sa o lasi mai usor cu incercarile orbesti de a parca. Pozitioneaza masina perfect in garaj, agatand o minge de tenis de camp cu un cablu de tavanul garajului, astfel incat sa atinga luneta masinii. Vei avea acum inca un "senzor" de parcare care sa te ajute sa introduci masina corect in garaj.

9. Dezinfectant pentru deblocarea incuietorii

Pe timp de iarna, te poti trezi pe nepusa masa cu incuietoarea portbagajului sau a portierei blocata de gheata. Iar patania te poate lua prin surprindere si la masinile cu inchidere centralizata, daca tocmai atunci ti s-a terminat bateria telecomenzii. Cea mai buna solutie pentru deblocarea rapida a incuietorilor este dezinfectantul de maini pe baza de alcool. Stropeste incuietoarea cu dezinfectant si asteapta cateva secunde ca acesta sa isi faca efectul.

10. Lama de ras parbrizul

Cand nu ai nicio sansa de a indeparta mizeria stransa pe parbizul masinii tale cu apa si detergent, iar cea mai apropiata benzinarie este la cativa kilometri buni, poti folosi fara grija o lama de ras pentru curatirea rapida a mizerie de pe parbriz. Tot ce trebuie sa faci este sa ii infasori una dintre marginile taioase intr-o protectie de tabla, iar cu cealalta margine poti curata linistit parbrizul masinii.

11. Bricheta-incarcator

Da, incarcatorul auto pentru smartphone-ul tau se introduce in lacasul berichetei de bord. Poti rezolva problema incarcarii a doua telefoane simultan, folosind doua mufe USB montate pe corpul brichetei.

Distribuie pe Facebook
mai multe