2011 a adus numeroase premii pentru VW Autovehicule Comerciale

2011 a adus numeroase premii pentru VW Autovehicule Comerciale
Amarok a urcat de saisprezece ori pe prima treapta a podiumului, T5 de treisprezece ori, Caddy de zece ori, iar Crafter de patru ori: impreuna, modelele de la Volkswagen Autovehicule Comerciale au primit in 2011 un total de 43 de premii pentru locul unu, de la publicatii de specialitate, internationale.
Distribuie pe Facebook
Deciziile au fost luate de trei categorii de jurii: jurnalistii publicatiilor specializate, cititorii publicatiilor si utilizatorii masinilor, care stiu exact ce anume este important, deoarece, in postura de intreprinzatori sau curieri, se regasesc la volanul acestor autovehicule de dimineata pana seara.

"Premiile primite, atat de la jurnalisti cat si de la experti, inseamna foarte mult pentru noi", subliniaza Harald Schomburg, Membru al Consiliului de administratie al Volkswagen Autovehicule Comerciale, responsabil pentru Vanzari si Marketing. "Acestea ne arata adevarul pur, deoarece autovehiculele noastre sunt supuse unor analize amanuntite, efectuate de un juriu de experti, intr-o comparatie directa cu produsele concurente."

Criteriile care stau la baza acestor analize sunt la fel de diversificate ca si premiile si juriile: De exemplu, in Australia, Amarok a primit recent premiul "4x4 UTE al Anului". UTE este un termen utilizat de australieni pentru a se referi la un tip anume de pickup. La fel de individualizate au fost criteriile utilizate de juriul din Australia pentru a selecta castigatorul: pe langa "Valoare", "Indeplinirea sarcinilor" si "Constructie rezistenta", o alta caracteristica la fel de decisiva in verdictul juriului a fost si "Bush ability" - in Australia, un pickup trebuie sa poata face fata nu doar conditiilor din off-road, ci mai ales traseelor din zonele izolate si aride din Australia, denumite outback.

In Germania, Amarok a primit, pentru prima data, cel mai ravnit trofeu din sectorul de vanatoare: "Goldener Keiler" ("Mistretul de Aur"). Revista "Jager" decerneaza acest adevarat 'Oscar' al vanatorii, in functie de voturile a circa 6.000 de cititori, care in calitatea lor de vanatori profesionisti si membri ai asociatiilor regionale de vanatoare, stiu exact ce abilitati trebuie sa aiba un pickup in terenul impadurit.

In calitatea de nou venit intre pickup-uri, in 2011, Amarok a castigat un total de 16 premii internationale. Lista incepe cu premiul "Cea mai buna Achizitie", decernat de revista braziliana "Quatro Rodas", la premiul "Allrad-Auto des Jahres" ("Automobilul cu tractiune integrala al Anului"), acordat de revista germana "Auto Bild Allrad" si la "Claxonul de Aur" al revistei rusesti "Klakson".

Fie ca a fost aleasa drept "KEP-Transporter des Jahres" ("Autovehiculul de Transport pentru Curierat al Anului") in Germania, "Cel mai Bun Autovehicul Comercial Usor" de catre cunoscuta revista "Otohaber" din Turcia, "Bestes Familienauto" ("Cea Mai Buna Masina de Familie") de catre publicatia germana "AutoStrassenverkehr", sau a primit in Rusia premiul "Cel Mai Bun Van" - gama T5, cu variantele sale Transporter, Caravelle si Multivan a acaparat lumina reflectoarelor de 13 ori in 2011. Si in acest caz, verdictul expertilor a fost unul bine fundamentat.

Pentru a selecta Volkswagen Caravelle drept "Taxiul Anului 2011", juriul format din soferi experimentati de taxi a facut o evaluare detaliata a 23 de autovehicule, de la diferiti producatori, in orasul Fulda, Hesse. Punctajul final pe care l-au acordat a fost compus nu doar din impresiile pe care le-au avut la volan, pe traseul de test si din evaluarea functionalitatii, ci si din aprecierea imaginii pe care o confera autovehiculul si evaluarea eficientei economice.

Si Caddy a strans zece locuri unu si a avut succes in Ungaria, Republica Ceha, Marea Britanie si Germania. Popularitatea sa in randul profesionistilor germani din domeniul autovehiculelor comerciale este incontestabila - in 2011 a fost votat cel mai bun autovehicul comercial, pentru a opta oara consecutiv. Beneficiind de sustinerea a 64,9 procente dintre cei care au votat, Caddy a primit mai multe voturi decat orice alt autovehicul din lista de vot a cititorilor revistelor de specialitate "lastauto omnibus", "trans aktuell" si "Fernfahrer", in competitia organizata anual, cu sprijinul DEKRA, una dintre cele mai prestigioase organizatii de expertiza tehnologica.
Nu in ultimul rand: Crafter. In urma refacerii fundamentale a designului gamei, in 2011, a reusit deja sa obtina patru victorii, inclusiv, de curand, mult ravnitul "Utilitara anului 2012", decernat de prestigioasa revista auto franceza "L'Argus". Iar in Marea Britanie, Volkswagen Autovehicule Comerciale a fost singurul producator care a reusit sa invinga in trei categorii diferite, din editia 2012 a premiilor oferite de revista engleza "What Van?". Amarok a fost votat drept "Pickup-ul Anului", Caddy 4Motion detine acum, cu mandrie, titlu de "Van-ul 4x4 al Anului", iar Transporter Sportline a castigat premiul "Alegerea Editorilor", devenind favoritul declarat al echipei editoriale a revistei "What Van?".
"Gama larga de evaluari si criterii conform carora modelele noastre sunt apreciate cu locul unu demonstreaza ca oferta noastra include modelul potrivit pentru fiecare client. Suntem mandri de aceasta diversitate si ne folosim de ea in cadrul intregii noastre organizatii, la nivel mondial, pentru a obtine cote impresionante de piata", a mai subliniat Schomburg.
Distribuie pe Facebook
mai multe