3 mari capitale vor sa interzica masinile diesel pana in 2025

3 mari capitale vor sa interzica masinile diesel pana in 2025
  • 3 mari capitale vor sa interzica masinile diesel pana in 2025
  • Anuntul a fost facut in cadrul summit-ului C40
  • Parizienii au interzis deja circulatia masinilor mai vechi de 1997 echipate cu motoare diesel
Distribuie pe Facebook

In cadrul summit-ului C40, trei mari capitale au fost de acord sa interzica masinile diesel pana in 2025. Primarii acestora nu au discutat inca detaliile, insa au declarat ca acesta va fi un prim-pas spre interzicerea totala a masinilor din orase.

Poluarea este una dintre principalele probleme cu care se confrunta omenirea la momentul acesta. Potrivit celor mai recente rapoarte, aproximativ 3 milioane de oameni isi pierd viata prematur in fiecare an, din cauza noxelor produse de masinile diesel.

Intr-o incercare de a reduce acest fenomen, trei mari capitale ( Paris, Atena si Mexico City) au anuntat ca vor interzice complet masinile diesel pana in 2025. Anuntul a fost facut de primarii acestor orase in cadrul summit-ului C40, care a reunit oficiali din 40 de orase si care a avut loc in capitala Mexicului.

Printre primii pe lista au fost parizienii, care nu sunt la prima miscare de acest gen. Acestia au interzis deja circulatia masinilor mai vechi de 1997 echipate cu motoare diesel. Primarii celor patru capitale nu au discutat inca toate detaliile, insa au declarat ca nu se vor opri aici, iar aceasta decizie este un prim-pas spre interzicerea completa a masinilor din orase.

Presedintele coalitiei pentru clima si aer curat din cadrul Natiunilor Unite, Helena Molin Valdes, sustine ca "Noxele produse de vehiculele diesel sunt printre contribuabilii mari la degradarea sanatatii si a incalzirii globale."

Initial, printre aceste 3 capitale se afla si Madridul, insa in ciuda comunicatului transmis dupa eveniment, spaniolii au negat informatiile si sustin ca un astfel de angajament este imposibil de pus in practica. Consiliul capitalei Spaniei a declarat ca "[...] vrea sa clarifice ca nu a semnat niciun document prin care sa-si asume angajamentul de a interzice circulatia masinilor diesel in 2025. Totusi, suntem determinati sa luptam pentru a imbunatati calitatea aerului prin promovarea unor inlocuitori pentru tehnologia diesel."

Distribuie pe Facebook
mai multe