6 modele de biciclete pliabile pe care le poti strecura in portbagajul masinii

6 modele de biciclete pliabile pe care le poti strecura in portbagajul masinii
  • O bicicleta pliabila incepe de la 500 de lei
  • Bicicletele pliabile sunt de obicei pentru asfalt
  • Un suport de biciclete incepe de la 100 de Euro
Distribuie pe Facebook

La munte sau la mare, in orice-mprejurare ... se va gasi cineva sa te sacaie toata ziua ca trebuia sa iei si bicicleta de acasa. Vocea ratiunii, care iti terorizeaza constant creierul, nu tine cont ca o jumatate de sifonier era deja inghesuita in portbagaj, remorca era ocupata de skijet, iar pe masina trona deja placa de surf a lui ala micu'! Asa ca pentru un concediu tihnit, in care sa iti poti savura in tihna berea si odihna, ia in calcul varianta bicicletei pliabile. Iata si cateva modele performante de bicle numai bune de impaturit.

1. Tern Link

Firma este cam noua in peisajul ciclist, dar a reusit sa isi faca o piata destul de buna cu modelele simple pe care le produce. Nici numele nu sunt foarte pompoase, fiind denumite: Basic, Simplu sau Versatil.

Numai ca simplitatea si lipsa de fite le-a prins bine celor de la Tern Lunk, care in doar trei ani de existenta s-au impus bine pe piata. Asta si datorita performantelor bicicletelor lor. Modelul Basic, de exemplu, cantareste 12,4 kg si se poate plia in 15 secunde. Nici la pret nu este prea piperata, un Tern Link Basic nou-nout putand fi comandat online la pretul de 335 euro.

Pe langa avantajul de a-ti putea lua bicicleta in vacanta, pliabila de la Tern Link este destul de ieftina si pare perfecta pentru oras, ca si pentru un apartament mic. Schimbatorul de viteze Shimano in 7 trepte si cadrul de aluminiu o recomanda pentru o tura rapida prin oras.

Biciclete pliabile

2. Dahon Jifo

Daca pur si simplu vrei sa iti strecori bicicleta in mijlocul bagajului de vacanta fara sa fii observat, atunci neaparat iti trebuie un Dahon Jifo. Firma din Los Angeles a devenit lider in domeniul bicicletelor pliabile inca din 1982, cand conceptul lor a impus o noua moda. In 32 de ani de activitate, firma a vandut peste 2 milioane de biciclete pliabile, iar Jifo este o alegere perfecta pentru o bicicleta de vacanta. Cantareste 9,4 kg si poate fi impachetata in doar sapte secunde. In ciuda aparentei fragilitati, Jifo poate sustine persoane cu greutatea de pana la 105 kg.

Are o singura viteza, dar rotile de doar 16 inch o fac sa zboare la orice apasare a pedalei. Perfecta pentru aleile unei statiuni, Jifo poate fi pliata si introdusa si in portbagajul unui Tico. O bicicleta pliabila Dahon Jifo costa 600 de euro.

Biciclete pliabile

3. Brompton S2L

Cat timp nu ai fost atins de simptomele burtii proeminente si ale cheliei stralucitoare, asta este o bicla cu care sa ii faci concurenta si unui Radu Mazare intrat in sevraj de putere. Usoara, agila, Brompton S2L te forteaza sa ai o postura de cuceritor pentru a te instala in saua inalta. In schimb, iti da impresia ca poti face orice truc de pe ea. Trucul adevarat este ca te face sa scoti 1.124 de euro din buzunar pentru a o cumpara.

Biciclete pliabile

4. Raleigh Stowaway 3

Table, bere, terasa si nevasta dusa la mare departare. Lista asta de dorinte nu ti-o poate indeplini nici Mos Craciun! Numai ca Mos Craciun nu este bicicleta si nu il "cheama" Raleigh Stowaway. 380 de euro te costa ca sa iti traiesti concediul ideal, dar merita orice banut.

Usor manevrabila, usor pliabila si dotata cu un portbagaj decent pentru bagaje mici, Raleigh Stowaway este tentatia suprema pentru femeile aflate in vacanta.

Biciclete pliabile

5. Carrera Transport

Pliabila produsa tot de Raleigh se dovedeste excelenta pentru a le da drumul pustilor tai intr-o plimbare rapida intre 2 Mai si Vama Veche. Carrera Transport este o bicicleta care si-a gasit echilibrul intre forma naravasa si greutatea redusa, pentru a permite oricui sa goneasca pe distante relativ scurte. Pretul: 380 de euro.

Biciclete pliabile

6. Airnimal White Rhino

Cand pronunti Airnimal inseamna ca vorbesti deja de lucruri serioase, iar daca adaugi si White Rino, inseamna ca vorbesti de o pliabila care atinge pretul de 2.400 de euro. Ce poate sa faca un Rinocer Alb de la Airnimal?

Pai, cu un cadru ramforsat, jante de 20 de inch si amortizor de sa Rock Shock Monarch, Airnimal White Rhino este perfecta atunci cand vrei sa iei coasta muntelui in plin si sa dai o tura de o zi pe cararile de creasta. Iar bicicletele off-road pliabile nu rasar pe toate drumurile!

Biciclete pliabile

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Biciclete pliabile
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Iulie 2014