7 dispozitive care fac viata de sofer mult mai usoara

7 dispozitive care fac viata de sofer mult mai usoara
Daca tot ai decis sa te ocupi indeaproape de intretinerea autoturismului tau, nu ar strica sa te dotezi treptat si cu diverse dispozitive care sa iti faca viata mai usoara atunci cand se pune problema spalarii masinii, a curateniei sau chiar a sigurantei tale in trafic. Iata care sunt dispozitivele menite sa iti simplifice viata de sofer!
Distribuie pe Facebook

1. Portbagaj pentru biciclete

Un portbagaj inovator pentru transportul bicicletelor in vacanta ta la munte se va dovedi folositor daca esti si pasionat de mountain bike. Poti agata in spatele autoturismului trei biciclete fara ca acestea sa iti ocupe din volumul portbagajului interior al masinii. Sistemul se ataseaza pe usa din spate a masinii tale si rezista la greutati de pana la 15 kg. Un sistem Halfords Exodus costa in Marea Britanie aproximativ 100 de lire sterline si poate fi achizitionat si online.

2. Protectie pentru jante

Protectiile pentru jante sunt excelente pentru a te feri de loviturile accidentale in ceva dur cu janta masinii. Se prezinta sub forma unor inele de plastic care se monteaza intre janta si cauciuc, permintandu-ti sa parchezi nestingherit langa bordurile inalte.

Acestea au si un rol decorativ, infatisarea lor colorata dand un aspect usor agresiv in timpul mersului. Poti alege inele de tipul Rim Ringz sau AlloyGators. Se gasesc pentru toate dimensiunile si tipurile de jante.

3. Sistem spalare sasiu

Vrei sa iti tii masina curata nu doar in zonele vizibile si nu ai chef sa platesti de fiecare data la spalatoria auto? Poate ca un sistem de spalare al sasiului te va ajuta in acest sens. Este drept ca in magazinele din tara nu vei gasi decat aparate profi destinate in general curatarii tirurilor si camioanelor, insa o vizita pe site-urile din afara te pot face mandrul proprietar al unui aparat de spalare cu jet a sasiului masinii tale. Cu aproximativ 90 de euro investiti in sistemul de spalare Karcher, te poti ocupa linistit, in garaj, de toaletarea autoturismului tau.

4. Suport navigator si smartphone

Vrei un suport de smartphone sau navigator pe care sa il poti folosi atat in masina, cat si pe mountain bike-ul cu care te plimbi in jurul orasului? Ce zici atunci de un suport care sa rezolve cele doua probleme si sa poata fi atasat si pe bretelele rucsacului sau de alte obiecte?

Breffo Spiderpodium le face pe toate trei, iar in masina se dovedeste extrem de util, datorita picioarelor ca de paianjen care permit amplasarea lui in diverse locuri. Asigura o priza buna atat pentru smartphone, cat si pentru o tableta sau mult mai robustul dispozitiv navigator. Partea si mai interesanta: costa aproximativ 20 de euro.

5. Aspirator de mana

Tot la capitolul ingrijiriea masinii putem trece si aspiratoarele de mana. Aici ai oferte din care poti selecta linistit, dar va trebui sa alegi un dispozitiv care sa vina si cu incarcator pentru masina. Te poate scuti de batai de cap in momentul in care pasagerii tai sau chiar tu lasati o mizerie monumentala in interiorul masinii, iar unele modele aspira eficient chiar si parul de animal din tapiterie.

6. Aparat de curatat tapiteria

Pe langa aspirator, te poti trezi ca ai nevoie si de un aparat special pentru curatarea tapiteriei de piele intoarsa din masina ta. Cu un pret aproximativ de 100 de euro, Karcher Window Vac WV 60 pare dupa nume sa se rezume doar la curatarea geamurilor masinii.

In realitate, desi se dovedeste un aparat care curata impecabil geamurile masinii tale, VAC WV 60 este ideal pentru spalarea si uscarea intr-un timp rapid a pielei intoarse din interior. Dispozitivul poate fi folosit si la curatarea mobilei sau a geamurilor din casa.

7. Sistem de monitorizare unghi mort

Sistemele de alerta si monitorizare a unghiului mort se dovedesc nu doar un gadget destinat soferilor incepatori sau neatentilor plasati in spatele volanului. Studiile in trafic efectuate in intreaga Europa arata ca numarul accidentelor cauzate de neobservarea unui masini intrate in unghiul mort al vizibilitatii soferului este in continua crestere. Asa ca, daca ai un automobil pe care il poti upgrada prin amplasarea camerelelor sistemului de monitorizare, nu strica sa investesti ceva bani in siguranta ta si a masinii.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 August 2014