7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi cu masina vara asta

7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi cu masina vara asta
Vara e dupa colt si deja noi suntem cu gandul departe, la zilele de vacanta. Daca nu te-ai decis inca unde sa te indrepti lunile urmatoare, iata sapte locuri de la noi din tara pe care merita sa le vizitezi.
Distribuie pe Facebook

1. Alba Iulia si Cetatea Alba Carolina

7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi

Desi nu e la fel de popular ca Sibiul sau Clujul, orasul Alba Iulia are publicul sau. Anul acesta s-au investit sume uriase in turism si in atragerea vizitatorilor. Principalul punct de atractie il reprezinta Cetatea Alba Carolina, deschisa publicului abia in 2013 dupa o restaurare serioasa.

Complexul are forma de stea si a fost construit la inceputul secolului al XVIII-lea. In cetate exista mai multe trasee turistice, iar vizitatorii pot vedea soldati in uniforme militare austrice, precum si schimbarea garzii.

In Cetatea Alba Carolina, trupa de re-enactment Garda Romana de la Apulum pune deseori in scena lupte daco-romane.

2. Salina Turda

7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi

Un obiectiv care atrage turistii straini ca un magnet, Salina Turda merita pusa pe lista locurilor de vizitat in aceasta vara.

In 1992, cand s-a deschis, mina de aici era primul proiect ce propunea transformarea unei exploatari de sare in loc de agrement. Situata la o adancime de 120 de metri, aceasta isi intampina vizitatorii cu o multime de atractii - printre care si terenuri de fotbal, baschet sau minigolf, centru SPA, carusel, lac subteran pentru plimbari cu barca, plus muzeu al mineritului.

Salina Turda a fost inclusa in liste cu destinatii recomandate de mai multe publicatii internationate - Business Insider, Smithsonian Magazine si CNN, in timp ce Jared Leto (30 Seconds to Mars) a scris pe Twitter despre aceasta ca reprezinta o "pestera a minunilor".

3. Cheile Nerei - Beusnita

7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi

In Parcul National Cheile Nerei-Beusnita din judetul Caras-Severin poti vedea nu doar Cheile Nerei, Lacul Dracului sau Lacul Ochiul Bei, ci si mai multe pesteri sau cascade - printre care si Bigar (foto).

Este unul dintre putinele locuri din Romania unde se poate practica raftingul si canyoningul. In apropierea acestui parc, la Anina, au fost descoperite ramasitele celui mai varstic om de Cro-Magnon din Europa, de 42.000 de ani.

4. Castrul de la Porolissum

7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi

Castrul roman din satul Moigrad, judetul Salaj este recunoscut drept unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate situri arheologice ale Romaniei.

In 106 d. H., constructia a fost stabilita ca tabara militara, iar din 124 d.H a devenit capitala provinciei romane Dacia Porolissensis. Drumul Roman de aici include o parte din cel care facea legatura intre orasul Porolissum de la Poarta Praetoria (foto) - Napoca (Cluj-Napoca) - Potaissa (Turda) - Apullum (Alba-Iulia) - Ulpia Traiana Sarmizegetusa - Tibiscum (Caransebes) - Drobeta Turnu Severin - si pana la Roma.

5. Jurilovca

7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi

Comuna Jurilovca, poarta de la Delta Dunarii, si satul Gura Portitei sunt o alternativa numai buna pentru a evita valul de turisti din statiunile de pe litoralul Marii Negre.

Aici exista o zona special conceputa pentru pescuitul sportiv de crap, stiuca sau somn. De asemenea, turistii mai pot vizita si ramasitele cetatii Orgame Argamum, prima colonie greco-romana de pe teritoriul Romaniei.

6. Biertan

7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi

In nordul judetului Sibiu, intre Medias si Sighisoara, se afla localitatea Biertan, una dintre primele asezari germane din Transilvania. In centrul comunei ne lovim de un complex arhitectural medieval, din care fac parte biserica veche de peste 500 de ani, centura de fortificatii si turnul cu ceas.

Cea dintai dintre cele trei constructorii este principalul obiectiv turistic al zonei, ce a fost inclus si in patrimoniul mondial UNESCO.

7. Cheile Dobrogei

7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi

Mai multe situri arheologice, pesteri sapate in calcar, roci de mari dimensiuni ce ating inaltimi de aproximativ 40 de metri si specii de pasari rare pot fi vazute in Cheile Dobrogei.

Stancile din zona sunt foste recifuri coraliere ale Marii Thetis, care acoperea intreaga zona a Dobrogei, ceea ce face zona un adevarat paradis pentru pasionatii de geologie.

Aici se gasesc inclusiv fosile bine conservate de hiena, urs, ren, mamut, cal salbatic sau bizon, in timp ce in pesterile din zona au fost descoperite numeroase unelte preistorice.

Cheile Dobrogei se afla la 45 kilometri de Constanta, respectiv 35 de kilometri de Navodari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze 7 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi
mai multe