7 masini neconventionale. Uite cum arata aceste modele indraznete!

7 masini neconventionale. Uite cum arata aceste modele indraznete!
Cele mai neobisnuite masini sub forma de automobile pliabile, rachete de sosea sau alte exemplare futuriste au iesit de sub creioanele designerilor din toata lumea in ultimii 15 ani.
Distribuie pe Facebook

Unele chiar au apucat sa isi faca debutul pe sosea, altele inca asteapta o companie care sa preia schitele si sa le transpuna in realitate, dar toate au ceva in comun: sunt provocatoare prin solutiile adoptate. Iata cateva din masinile de top iesite din imaginatia unor designeri si ingineri nonconformisti.

Hiriko, masina pliabila

7 masini neconventionale

In ciuda numelui, masina care se impatureste pentru a permite stationarea a 7 astfel de vehicule pe un singur loc de parcare nu vine din Japonia, ci din Tara Bascilor. Proiectul le apartine spaniolilor de la Hiriko Driving Mobility, care intentionau sa bage in productie modelul electric pliabil inca de anul trecut. Masina cu doua locuri ar atinge dimensiunea de 2,5 metri lungime in pozitie extinsa, in timp ce pliata s-ar reduce la doar un metru si jumatate. Se conduce cu ajutorul unei manse, iar accesul se face prin ridicarea parbrizului-cupola.

Yo-mobil, masina lui Putin

7 masini neconventionale

Hibridul electric dezvoltat de rusi in cadrul asocierii dintre SKD, Yarovit si Onexim ascunde o poveste destul de interesanta in spate. Si cand spun ascunde, nu exagerez cu nimic, pentru ca dupa patru ani de cercetari, proiectul Yo-mobil a fost inmanat, in aprilie 2014, cu tot respectul cuvenit, autoritatilor de stat de la Moscova, semn ca are un potential mai bun decat cel de simpla masinuta electrica. Pana in aprilie, conceptul a aratat precum in imaginea de mai sus; odata preluat de guvernul rus poate sa isi schimbe infatisarea prin adaugarea turelei, a unei tevi de tun si a senilelor. Dar asta ramane de vazut!

Blastolene Rocket II

Triciclul rachetoid nu este intepenit pe vreo plansa, ci chiar poate fi intalnit pe soselele californiene, reprezentand creatia cea mai cunoscuta a Blastolene Brothers, un atelier de tuning auto. Bolidul a devenit faimos dupa ce a prins un loc in celebra emisiune a lui Jay Leno. Vehiculul se afla in proprietatea lui Tim Cotterill, un englez excentric stabilit in Santa Cruz. Are un motor V8 HEMI de 1.000 CP si se presupune ca ar atinge 320 km/h. Pana acum insa, viteza maxima cu care a fost surprins Tim Cotterill a fost cea de 257 km/h.

Carver One

7 masini neconventionale

Carver One a fost o creatie care a starnit din prima aplauze. Triciclul gandit de olandezii de la Vandenbrink si distribuit prin Carver Europe a atras atentia pilotului Jenson Button si a prezentatorului Top Gear Jeremy Clarkson, care nu s-au oprit din laude la adresa vehicului. In primul rand, interesanta masina olandeza rezolvase problema satbilitatii si a inclinarii in curbe stranse, in al doilea rand intrase deja productia in serie. In 2009 insa, firma a dat faliment, probabil si din cauza pretului de 30.000 de euro / masina, pasand patentul catre mai nou creata Carver Technology.

Grinnall Scorpion III

7 masini neconventionale

Scorpionul britanic este un vehicul pe trei roti aflat inca in productie. Este propulsat de un motor de motocicleta BMV de 130 CP, bine ascuns sub corpul din fibra de sticla care inveleste masina. Inversarea pozitiei rotilor, cu doua roti in fata si una in spate, face ca masina sa fie usor manevrabila, reprezentand o jucarie preferata a excentricilor englezi. Poate atinge o viteza maxima de 200 km/h.

Peugeot 20Cup

7 masini neconventionale

Peugeot si-a incercat mana in lumea vehiculelor cu 3 roti cu prototipul 20Cup, prezentat la show-ul auto de la Frankfurt din 2005. Timp de cativa ani s-a tot asteptat o veste despre intrarea in productie a acestui model, dar, din pacate, proiectul pare sa fi fost abandonat. Botul vehiculului cu doua locuri este copiat de la modelul 207, in timp ce motorizarea este asigurata de un motor dezvoltat in comun de BMW si PSA.

Mazda Kaan

7 masini neconventionale

Conceptul a fost prezentat in 2008 in cadrul Salonului designerilor auto de la Los Angeles. Mazda Kaan a fost proiectat ca un prototip al unei masini electrice de curse in E1, o competitie pe care Mazda intentioneaza sa o dezvolte pana in 2025. Si, cine stie, poate Kaan va face o figura frumoasa si pe circuit!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze 7 masini neconventionale
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 12 Septembrie 2014