9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume
Uita pentru o clipa de soselele pline de gropi si kilometrii de autostrada construiti parca pentru a alimenta agonia soferilor. Mai jos ai cateva drumuri spectaculoase din lumea intreaga, care te propulseaza direct in stari adanci de reverie.
Distribuie pe Facebook

De la drumuri costale si trecatori montane ametitoare, pana la poduri imense peste cursuri de apa si rute incantatoare prin parcuri nationale, urmatoarele drumuri de neuitat iti starnesc instant pofta sa te urci in masina si sa strabati lumea in lung si-n lat, prin locuri absolut memorabile.

1. Trecatoarea Furka, Elvetia

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

Furka Pass (2429 m) este o trecatoare montana spectaculoasa din Alpii elevetieni, care face legatura dintre Gletsch, Valais cu Realp, Uri. Imagineaza-ti cum ar fi sa rulezi intr-un 4x4 pe soseaua serpuita, impecabil intretinuta, ca si cum ai stapani teritoriul verde, atat de aproape de nori. Drumul este atat de spectaculos, incat a fost folosit ca loc de filmare pentru filmul "Goldfinger" cu James Bond.

2. Soseaua Atlantica, Norvegia

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

Inaugurata pe 7 iulie 1989, Soseaua Atlantic este o Ruta Nationala Turistica careia i s-a atribuit titlul de "Constructia norvegiana a secolului", in anul 2005. Drumul masoara 8,5 kilometri lungime si face legatura intre orasele Kristiansund si Molde. Soseaua a fost construita pe mai multe insule, interconectate prin numeroase diguri, viaducte si poduri (opt la numar).

3. Highway 1, Big Sur, California

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

Coasta Californiei (oftat adanc). O plimbare pe Highway 1 te duce de la regiunea Big Sur pana la granita sudica a localitatii Monterey County. Drumul de 140 de kilometri trece pe langa stancile somptuoase de langa Big Sur, numeroase parcuri nationale si paduri, precum si poduri istorice (inclusiv Bixby Creek Bridge din imagine).

4. White Rim Road, Parcul National Canyonlands, Utah

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

Cu o lungime de aproximativ 160 de kilometri, White Rim Road poate fi parcurs doar in zilele cu vreme favorabila, fiind un drum dificil si o adevarata provocare pentru pasionatii de curse mountain bike. Serpentinele abrupte sunt surse excelente de adrenalina, pentru cei care gusta astfel de senzatii tari.

5. Drumul montan Tianmen, Hunan, China

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

Muntele Tianmen este integrat in Parcul National cu acelasi nume, langa Zhangjiajie, localitate din nord-vestul Provinciei Hunan, China. Daca te incumeti sa pleci la drum in aceasta regiune (in conditiile in care telecabina functioneaza pe o lungime totala de 7455 de metri), asteapta-te sa infrunti pante si in unghiuri de 37 de grade. Tot de Tianmen apartine si un drum lung de 11 kilometri, cu 99 de curbe, care ajunge in varful muntelui, la pestera naturala Tianmen.

6. Podul Seven Mile, Florida Keys

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

Seven Mile Bridge este unul dintre cele mai faimoase poduri din Florina Keys, in Monroe County. Cand a fost construit, se numara printre cele mai lungi poduri ale lumii. Impresionant este, desigur, si peisajul acvatic din jur.

7. Chapman's Peak Drive, Cape Town, South Africa

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

Undeva pe Coasta Atlanticului, in partea de sud-vest a Africii de Sud, calatorii norocosi ruleaza pe drumul spectaculos Chapman's Peak Drive. Ruta de 9 kilometri are 114 curbe si ofera privelisti fantastice, aproape ireale, care iti dau senzatia ca esti nemuritor.

8. Trecatoarea Stelvio, Alpii Orientali, Italia

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

Aflata la 2757 metri altitudine, trecatoarea Stelvio din Italia a fost aleasa de Top Gear ca fiind "cea mai buna sosea din lume", desi cautarile britanicilor au vizat doar continentul european. Echipa Top Gear a ajuns la concluzia ca acest drum poate sa satisfaca toate fanteziile soferilor legate de condus. Un an mai tarziu, britanicii s-au razgandit si au zis ca Transfagarasanul mioritic e totusi mai tare.

9. Transfagarasan, Romania

9 drumuri spectaculoase din intreaga lume

Si ca tot vorbeam de lup, iata ca Transfagarasanul nostru mandru se afla in topul celor mai impresionante drumuri din lume. Cei 90 de kilometri parcursi "la inaltime" strabat de la nord la sud cele mai inalte culmi ale Carpatilor Meridionali. Drumul ajunge la altitudinea de 2034 de metri si ne mai spala imaginea in fata turistilor straini, care vin sa traiasca senzatii tari printre muntii nostri care aur poarta.

Gazda Top Gear, Jeremy Clarkson, a spus despre Transfagarasan ca este "cea mai tare sosea din lume". Si cine sa-l contrazica?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze 9 drumuri spectaculoase din intreaga lume
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Noiembrie 2014