Familia Giugiaro a vandut compania de design catre Audi

Familia Giugiaro a vandut compania de design catre Audi
  • In 2010 s-a vandut 90,1% din companie
  • Grupul VAG este actionar in prezent in procent de 100%
  • Maserati Boomerang va fi vandut in luna septembrie
Distribuie pe Facebook

Celebrul Giugiaro, cel care este responsabil de creare primului Volkswagen Golf Mk1 sau de o multime de concepte futuriste, precum Maserati Boomerang (foto), a iesit din afacere, vanzand ultimele procente din companie catre Audi.

BMW M1, DeLorean DMC-12, Lotus Esprit sau Alfa Romeo Brera poarta semnatura companiei de design italiene Giugiaro. Mai exact, a lui Giorgetto Giugiaro, italianul care a fost desemnat in 1999 designerul secolului si care a intrat in Automative Hall of Fame datorita masinilor produse de imaginatia sa fara limite.

Impreuna cu fiul sau a condus compania ItalDesign Giugiaro pana in anii '2000, cand au vandut mai bine de 90 de procente catre grupul Volkswagen. Dupa mai multi ani de probleme financiare, in 2010, grupul VAG a achizitionat brandul italienesc in procent de 90,1%, devenind astfel actionar majoritar. A urmat apoi implicarea fostului designer de la Audi, Wolfgang Egger, care s-a ocupat de ItalDesign vreme de un an, dupa care a parasit postul, dar Giugiaro a continuat activitatea, dand nastere unor concepte interesante, precum Gea sau Parcour.

Recent, la sfarsitul lunii iunie 2015, familia Giugiaro a iesit total din afacerea pe care a inceput-o in anii '60, vanzand restul de 9,9 procente catre Audi. Asta dupa ce a reusit atata timp sa realizeze designul unor vehicule exotice celebre, precum Ferrari 250 Berlinetta Bertone, De Tomaso Mangusta, Iso Grifo, Maserati Ghibli, BMW M1, Maserati Bora si Maserati Merak. Au urmat modele precum Maserati Spyder si Ferrari GG50, dar si concepte incredibile, precum unicul Maserati Boomerang, masina cu cel mai futurist volan din lume, care va fi vanduta in luna septembrie de catre casa de licitatii Bonhams, pentru un pret care este asteptat sa atinga suma de 4 milioane de dolari.

Din punct de vedere financiar, compania va vedea vremuri mai bune si oamenii nu-si vor pierde locul de munca. Insa este pacat ca cei care au dat nastere unor asemenea vehicule futuriste vor iesi total din afacere, pierzandu-se parca esenta designului italian. Dar, ramane de vazut ce se va intampla mai departe...

Distribuie pe Facebook
mai multe