Atentie, soferi! DE ASTAZI vine zapada! Cod galben si portocaliu de ninsori in aproape tara

Atentie, soferi! DE ASTAZI vine zapada! Cod galben si portocaliu de ninsori in aproape tara
  • Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de viscol si ninsori
  • In intervalul 24 ianuarie, ora 18 – 26 ianuarie, ora 18 avem de cod galben si portocaliu
  • Peste jumatate de localitatile din tara vor fi afectate, inclusiv orasul Bucuresti
Distribuie pe Facebook

Vesti proaste pentru soferii din Romania! Incepand de astazi, mai mult de jumatate din tara intra sub avertizare meteorologica de viscol si ninsori.

Mai in gluma, mai in serios, Romania chiar a avut parte de o iarna usoara, fara situatii meteo extreme, precum temperaturi de - 50 de grade Celsius sau orase inghetate la propriu. Totusi, incepand cu aceasta seara, situatia se va schimba si in tara noastra, Administratia Nationala de Meteorologie emitand avertizari de viscol si ninsori peste mai mult de jumatate dintre localitatile din Romania.

  • Cod galben pentru 16 localitati din tara:

In intervalul 24 ianuarie, ora 18 – 26 ianuarie, ora 18, urmeaza sa ninga in sudul si estul Romaniei, in timp ce vantul va avea intensificari, viscolind zapada. Vitezele vor depasi la rafala 60 - 70 km/h in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, dar si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura - zone in care si stratul de zapada va fi consistent.

In ceea ce priveste Dobrogea, aici vor fi precipitatii mixte si se va depune polei, cu aceasta situatie urmand a se confrunta, in prima parte a intervalului, si Banatul, sudul Olteniei si al Munteniei. Pe arii restranse, cantitatile de precipitatii vor depasi 20 litri pe metru patrat in 24 de ore.

In restul teritoriului, ninsorile vor fi in general slabe.

DE ASTAZI, vine zapada! Cod galben de ninsori in peste jumatate aproape tara

  • Cod portocaliu in zece localitati din tara, inclusiv in Bucuresti:

In prima parte a intervalului mentionat mai sus, ninsorile vor fi abundente in cea mai mare parte a Olteniei (judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Valcea), unde stratul de zapada va depasi local 30 - 40 centimetri. Vantul va sufla cu viteze de peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

In cursul zilei de sambata, dar si in noaptea de sambata spre duminica, viscolul urmeaza sa se intensifice in Muntenia, in timp ce in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, vor fi temporar rafale ale vantului de peste 75 - 80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.

Asadar, daca pana acum nu am avut parte de iarna in adevaratul sens al cuvantului, vremea se va inrautati in perioada urmatoare, drept pentru care iti recomandam sa iei toate masurile necesare pentru a trece cu bine de aceasta perioada. Cel mai probabil, autoritatile vor fi luate prin surprindere si acum, dar asta nu inseamna ca esti pe cont propriu. Noi suntem alaturi de tine cu cateva articole extrem de utile:

- A venit zapada! Ce trebuie sa faci, ca sa nu ai probleme cu masina!

- AI GRIJA! Ce ti se poate strica la masina in sezonul rece?

- Mersul la drum intins in Romania. Sfaturi si ponturi speciale de iarna!

- Vine zapada, esti pregatit? Iata ce trebuie sa ai la tine cat mai repede!

- Reminder in prag de iarna - Pregateste-ti masina de iarna de la A la Z

DE ASTAZI, vine zapada! Cod galben de ninsori in peste jumatate aproape tara

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Ianuarie 2014