Atentie soferi! Vine iarna mai repede decat credeam: duminica avem cod galben de ninsori

Atentie soferi! Vine iarna mai repede decat credeam: duminica avem cod galben de ninsori
  • La munte ploile se transforma in ninsori
  • Valea Prahovei, una din zonele cu cod galben
  • Soferii trebuie sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna
Distribuie pe Facebook

Meteorologii au anuntat astazi ca urmeaza cateva zile grele pentru romani, mai ales pentru soferi. Si asta pentru ca incep sa se arate primele semne de ninsoare in Romania, fiind emis chiar un cod galben de frig si ninsori.

Avertizarea celor de la ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, este valabila de duminica, ora 10:00 pana marti, ora 18:00. Aceasta avertizare este de tip cod galben de frig, ploaie si ninsori in marea parte a tarii, inclusiv in Bucuresti. Se pare ca in aceasta perioada vor fi ploi din belsug in toata tara, in unele zone fiind chiar si 25-50 de litri/mp, in special in zona de sud a tarii. In schimb, in zonele muntoase vor predomina ninsorile iar strazile se vor acoperi de un strat de cativa centimetri de zapada.

Vor fi sub atentionarea meteo, pe langa Capitala, judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Harghita, Covasna, Galati, Brasov, Prahova, Buzau, Braila, Ilfov, Calarasi, Tulcea, Constanta, Arges, Dambovita, Ilfov, Gorj, Olt, Dolj, Teleorman, Valcea, Giurgiu, Mehedinti, Calarasi, Hunedoara, Arad si Timis. Totodata, sunt partial vizate judetele Alba, Sibiu, Mures, Maramures si Bistrita Nasaud.

De asemenea, de sambata de la ora 16:00, pana duminica dimineata, la ora 10:00, este in vigoare un cod galben de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului.
O avertizare de vant puternic este si pentru judetele Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Prahova. Partial vor fi afectate Sibiu, Brasov, Covasna si Buzau.

Cu alte cuvinte, daca vrei de acum sa te aventurezi la munte, chiar si pe Valea Prahovei, trebuie sa ai masina bine pregatita de iarna. In primul rand, automobilul trebuie sa fie dotat cu anvelope speciale de iarna care se comporta perfect la franare cand temperatura scade sub 7 grade Celsius si reusesc sa pastreze aderenta ridicata in conditii de polei sau gheata. Nu uita sa verifici lichidele masinii inainte sa pleci la drum si sa te asiguri ca drumurile pe care urmeaza sa le abordezi nu sunt inchise circulatiei. Drum bun!

Citeste despre MICHELIN CrossClimate, anvelopa de vara omologata pentru iarna, noua inovatie in domeniul pneurilor auto.

Distribuie pe Facebook
mai multe