Autostrada "minune" are din nou probleme. Restrictii pe Orastie-Sibiu

Autostrada "minune" are din nou probleme. Restrictii pe Orastie-Sibiu
  • Restrictie de circulatie pe autostrada Orastie-Sibiu
  • Pe partea carosabila au aparut niste denivelari
  • Viteza maxima de deplasare a fost restrictionata la 60 de km/h
Distribuie pe Facebook

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca a restrictionat circulatia pe o distanta de 250 de metri pe autostrada Orastie-Sibiu. Autoritatile au luat aceasta decizie din cauza unor denivelari aparute pe carosabil.

Autostrada Orastie-Sibiu este probabil cea mai populara printre soferii romani, si nu pentru ca ar fi o cale de rulare perfecta, ci din cauza ca este pur si simplu prost construita. La ceva timp dupa ce a fost data in folosinta, circulatia a fost oprita anul trecut pe o lungime de 20 de kilometri, deoarece drumul a luat-o pur si simplu la vale.

CNADNR-ul a demolat in prima faza o portiune de 200 de metri si a refacut-o, circulatia fiind din nou reluata in luna octombrie, dupa cateva amanari, desigur. Chiar daca autoritatile sustineau la vremea respectiva ca nu au facut treaba de mantuiala, Asociatia Construim Romania venea cu argumente contra.

Potrivit specialistilor, autostrada are probleme grave de constructie din cauza riscului de alunecari de teren, iar reparatia facuta este doar praf in ochi. Deoarece problema principala este instabilitatea terenului de sub autostrada, acestia au propus si cateva solutii tehnice, ignorate desigur de autoritati.

Ei bine, la o distanta de numai 3 luni de la acel eveniment, uite ca autostrada a inceput sa se strice din nou, in apropierea zonei care a fost demolata anul trecut. Din cauza unor denivelari aparute in zona kilometrului 286, CNAIR a restrictionat circulatia pe o distanta de 250 de metri, pe sensul Saliste-Sibiu. Soferii nu pot sa circule pe prima banda, iar pe banda a doua viteza maxima de deplasare a fost restrictionata la 60 de km/h.

Potrivit CNAIR, aceste denivelari nu au nicio legatura cu surparea anterioara si "Mentionam ca acestea au aparut pe alt sector decat cel refacut in regie proprie," se arata intr-un comunicat de presa.

Problemele vor fi remediate imediat ce conditiile meteo o vor permite, iar circulatia va fi reluata in conditii normale. Cel putin, deocamdata.

Distribuie pe Facebook
mai multe