Avertisment OMS: Gazele de esapament produse de masinile diesel sunt cancerigene

Avertisment OMS: Gazele de esapament produse de masinile diesel sunt cancerigene
Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) indica faptul ca gazele de esapament emise de masinile cu motoare diesel sunt cancerigene.
Distribuie pe Facebook
Centrul International de Cercetare privind Cancerul din cadrul OMS a stabilit ca aceste noxe pot cauza cancer pulmonar si tumori la nivelul vezicii. Oamenii de stiinta au inclus gazele de esapament ale motoarelor diesel in catagoria I de risc, alaturi de tutun, alcool, radiatii ultraviolete si alte elemente care pot provoca aceasta boala.
Cei mai afectati sunt oamenii care locuiesc in orase, unde poluarea este foarte mare, dar si cei care lucreaza in domenii care au legatura cu motoarele diesel: cai ferate, transporturi navale etc.
Diesel Technology Forum (DTF), un grup care reprezinta constructorii auto care produc motoare diesel, este insa de alta parere. Cei de la DTF spun ca motoarele diesel moderne din tarile moderne nu sunt nocive.

"Raportul OMS a pus accentul pe studii realizate pe tehnologia din in anii '50, cand nu existau reglementari legate de emisii", a declarat Allen Schaeffer, directorul executiv al DTF.

Distribuie pe Facebook
mai multe