BMW lanseaza anul viitor un motor diesel cu patru turbine, spun zvonurile

BMW lanseaza anul viitor un motor diesel cu patru turbine, spun zvonurile
  • BMW lucreaza la un motor diesel cu patru turbine
  • Noul propulsor pe motorina ar putea debuta anul viitor
  • Primul model ce va adopta unitatea B57 TOP este 750d
Distribuie pe Facebook

BMW are de gand sa revolutioneze din nou segmentul motorizarilor diesel, inginerii bavarezi fiind preocupati zilele acestea cu proiectarea primului motor quad-turbo pe motorina.

Parca mai ieri se intampla ca BMW sa dezvaluie in fata intregii planete prima motorizare tri-turbodiesel a industriei auto, insa bavarezii nu sunt deloc obisnuiti sa piarda vremea cu amintirile sau nostalgiile.

Astfel, conform mai multor informatii obtinute de portalul Bimmertoday, inginerii companiei din Munchen lucreaza deja la dezvoltarea unui inlocuitor al unitatii N57, care promite sa aduca in peisaj... nici mai mult, nici mai putin de patru turbine.

Nimeni nu stie inca - cu exceptia celor de la BMW, bineinteles - cate dintre acestea vor fi electrice si cate traditionale, insa se pare ca bavarezii spera sa obtina peste 400 CP si 800 Nm din configuratia botezata B57 TOP.

Primul propulsor quad-turbodiesel din lume va debuta, aparent, anul viitor, sub capota limuzinei 750d. Motorizarea cu pricina va fi adoptata ulterior si de modelele Seria 5, X5, X6 sau chiar X7.

Revenind la N57, cel mai rapid automobil dotat cu aceasta unitate este BMW-ul M550d, care poate accelera de la 0 la 100 km/h in exact 4.7 secunde multumita celor 381 CP livrati tuturor celor patru roti prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte.

La fel de impresionant se anunta si consumul mediu de carburant, de doar 6.3 litri la (fiecare) 100 de kilometri. Pretul este insa unul pe masura specificatiilor tehnice, acesta pornind in Romania de la 86.304 euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe