Borgward, o marca auto nemteasca disparuta in 1963 ar putea fi relansata

Borgward, o marca auto nemteasca disparuta in 1963 ar putea fi relansata
  • Compania a luat nastere in 1929
  • Grupul Borgward a avut 4 branduri auto: Borgward, Hansa, Goliath si Lloyd
  • Noul model va fi un SUV
Distribuie pe Facebook

Poate ca nu sunt multi cei care au auzit de compania de automobile germane Borgward. Asta pentru ca a disparut in 1963, odata cu moartea celui care a dat nastere acestui brand, Carl F. W. Borgward. Ei bine, se pare ca acum stranepotul acestuia, impreuna cu un investitor chinez si un designer de la Saab, au de gand sa resusciteze compania.

Borgward este doar una din marcile auto europene care incearca sa reiasa la lumina. La fel ca MG, TVR sau Alpine, si acest brand nemtesc, cu sediul in Bremen, dupa ce a fost adus la faliment acum isi pregateste intoarcerea in peisajul auto. Aceasta companie a produs intre 1929 si 1963 modele cunoscute precum Hansa si Isabella, insa in anii '60 a inceput sa aiba probleme financiare si, in 1963, cand fondatorul a murit, brandul a fost dat uitarii si toate utilajele fabricii vandute unei firme din Mexic.

Acum, la mai bine de o jumatate de secol, Borgward se pare ca vede o raza de lumina. Christian Borgward in varsta de 54 de ani, stranepotrul fondatorului Carl, impreuna cu fostul designer al companiei Saab, Karl-Heinz Knoss, dar si cu sustinerea financiara din partea grupului chinez Foton Motors, vor incerca in cursul acestui an sa lanseze pe piata prima masina cu acest nume plin de istorie. Insa nu este o masina sport, asa cum te-ai astepta, ci de un SUV compact.

Borgward 2016

Compania Borgward isi pregateste relansarea ce va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt in acest an, iar automobilul cu care o va face, SUV-ul de familie, a fost deja surprins in teste camuflat pe strada iar patronii noului grup s-au pozat deja cu masina acoperita, in primele imagini de teasing. Nu se cunosc detalii despre masina, despre motorizare, despre design sau siguranta, dar fara indoiala, pentru ca discutam de o masina germana, la capitolul siguranta va sta excelent, la fel si la eficienta sau fiabilitate.

Singurul detaliu care se stie despre viitorul SUV german este ca va fi cam de dimensiunea unui Mercedes-Benz GLE, dar la un pret mult mai redus. Restul, dar si primele imagini cu masina reala, vor fi facute publice in apropierea salonului din Frankfurt. Cat despre vanzare, aceasta va debuta anul viitor, iar cifrele asteptate sunt mai mult decat optimiste: peste 1,6 milioane de unitati fabricate pana in 2020. Nu suna deloc rau!

Borgward 2016

Borgward 2016

Distribuie pe Facebook
mai multe