Calitatea Mazda si satisfactia clientilor au fost reconfirmate

Calitatea Mazda si satisfactia clientilor au fost reconfirmate
Mazda a inceput 2012 intr-o nota pozitiva, fiind apreciata din patru surse independente ale industriei auto, care se axeaza pe calitate si pe satisfactia clientilor din Europa.
Distribuie pe Facebook
In Germania, Mazda a confirmat din nou pozitionarea in topul raportului de calitate Auto Bild, situandu-se pe locul 2 intre alte 20 de branduri incluse in studiu, in fata unor constructori de lux cum sunt BMW, Mercedes si Audi. Punctajul pentru fiecare marca inclusa in acest sondaj, recunoscut si apreciat, este calculat pe baza raportului anual TUV, care integreaza milioane de inspectii realizate de autoritatea germana specifica, a testului de anduranta Auto Bild de 100.000 de km si a testului de service, a unui sondaj al posesorilor auto, a istoricului rechemarilor in service pentru anul respectiv si a rubricii de sugestii a revistei.
In urma celui mai recent sondaj de satisfactie a consumatorilor realizat de J.D. Power in Italia, s-a descoperit ca modelele Mazda au cele mai putine probleme din industrie raportate de clienti. Mazda s-a pozitionat pe locul 1 in categoria de calitate si fiabilitate si pe pozitia a 4-a in clasamentul general pe piata europeana, obtinand un scor mult superior mediei pe industrie. In Olanda, actuala generatie Mazda3 a castigat premiul AutoWeek pentru satisfactia posesorilor de modele compacte construite in anii 2009 si 2010. Mazda3 nu a invins doar concurenti remarcabili precum Toyota Prius, Toyota Corolla, Audi A3 si Volkswagen Golf, ci s-a si clasat pe locul patru in topul general.
Un juriu format din experti auto din cadrul Asociatiei Auto din Croatia a premiat linia actuala de modele Mazda cu Placheta de Aur pentru calitate. De asemenea, juriul a fost impresionat de CX-5, SUV-ul compact Mazda de generatie urmatoare, acesta fiind desemnat cel mai bun 4x4 al anului. CX-5 va fi lansat la inceputul acestui an in Europa si va integra tehnologiile de referinta SKYACTIV.
Premiile amintite mai sus sunt cele mai recente dintr-o serie de numeroase rezultate similare. De fapt, Mazda are o traditie indelungata in ceea ce priveste constructia de automobile cu o calitate ridicata si satisfactia crescuta a clientilor. Acest lucru a fost confirmat pe parcursul anului 2011 de mai multe surse independente, inclusiv:

J.D. Powers in Germania

  • Mazda3: cel mai mare punctaj din 117 modele
  • Mazda3: primul in clasa compacta
  • Mazda2: primul in clasa B

J.D. Powers in Marea Britanie

  • MX-5: primul in categoria sport, in fata unor modele de lux cum ar fi: Audi TT, Mercedes-Benz CLK si SLK


Testul de anduranta Auto Bild 100,000 km.

  • Mazda3: Incheie testul fara defectiuni si primeste punctaj maxim
  • Pozitii: Mazda detine 3 din cele 4 modele fruntase (Mazda3, 5, 6) dintr-un total de 80 de modele


Cel mai nou raport TUV din Germania (din 7 millioane de inspectii pe vechime si clase; 215 modele in total)

  • 3 ani vechime: Mazda2 (locul 2), Mazda3 (locul 8)
  • 5 ani vechime: Mazda2 (locul 6), Mazda3 (locul 10)
  • 7 ani vechime: Mazda2 (locul 6), Mazda3 (locul 7)
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Ianuarie 2012