Castigatorii rusi de medalii de la Sochi vor primi cate un Mercedes-Benz

Castigatorii rusi de medalii de la Sochi vor primi cate un Mercedes-Benz
  • Sunt 33 de olimpici rusi care se vor bucura de un Mercedes
  • Rusia a obtinut 13 medalii de aur
  • In functie de medalie, toti vor primi cate un SUV
Distribuie pe Facebook

Chiar daca echipa Rusiei de hochei, una din cele mai bine cotate, a fost invinsa si nu a reusit sa obtina nicio medalie, se pare ca acum organizatorii au motive de bucurie. Toti cei care au reusit sa castige o medalie, indiferent de culoarea ei, vor primi acum cate un Mercedes.

Rusia stie sa-si premieze olimpicii. Chiar daca la hochei, acolo unde era marea favorita, Rusia a dezamagit, la alte discipline a stat bine si a reusit sa obtina 33 de medalii. Sportivii din tara care a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna 2014 au reusit sa castige 13 medalii de aur, 11 de argint si 9 de bronz.

Si pentru ca Rusia stie sa puna pret pe sport, Comitetul Olimpic Rus le da cate 120.000 de dolari fiecarui din cei 13 detinatori de medalii de aur, cate 76.000 de dolari celor cu argint si 52.000 de dolari fiecarui sportiv premiat cu bronzul olimpic. Insa, pe langa aceste sume de bani care nu sunt deloc mici, statul mai are o surpriza pentru cei 45 de medaliati (33 de medalii, dar sunt si sporturi pe echipe). E vorba de cate un autoturism Mercedes-Benz.

Mai precis, cine a castigat aurul va primi cadou un model GL-Class, cei care au luat argintul vor primi cate un ML si cei cu bronz vor conduce un GLK. Sunt niste premii valoroase, mai ales ca cel mai ieftin model, un GLK, are un pret de pornire in Rusia de 59.500 de dolari. Asadar, putem spune ca masina primita cadou este cam cat premiul in bani obtinut de la stat.

Exista insa si sportivi care nu au carnet de conducere sau nu au varsta obtinerii permisului, cum este si cazul tinerei de 15 ani, Julia Lipnitskaia, care a obtinut medalia de aur la patinaj artistic. Vladimir Putin, cel care i-a premiat personal pe sportivi, s-a gandit si la asta. Asadar, fiecare sportiv care nu poate conduce masina primita in dar va veni cu un sofer angajat de stat, acesta fiind la dispozitia medalistului.

E clar ca Rusia pune accent pe sport si pe performanta. O atitudine complet opusa fata de Romania, care nu are grija de sportivii proprii si nu stie nici cum sa-i motiveze. Cel mai bun rezultat obtinut de Romania la Sochi a fost un dezolant loc 17 la... bob. Asta in conditiile in care in tara noastra nu exista nicio astfel de pista pentru antrenament.

Distribuie pe Facebook
mai multe