Cei mai tupeisti hoti de masini. CE au incercat sa fure si CUM au fost prinsi!

Cei mai tupeisti hoti de masini. CE au incercat sa fure si CUM au fost prinsi!
Istoria furturilor auto recente consemneaza cateva lovituri date cu indrazneala de hotii de pe intreg mapamondul.
Distribuie pe Facebook

In cele mai multe cazuri, politistii au izbutit sa faca lumina si sa ii aduca pe acestia in fata judecatorilor. In altele insa, misterul asupra identitatii lor sau a destinului masinilor furate inca planeaza. Iata o lista a infractorilor care au dat dovada de un curaj nebun, uneori chiar la limita cu prostia, pentru a pune mana pe prada ravnita!

A incercat sa fure o masina plina cu politisti

Joshua Adam Carter, de 27 de ani din Louisiana, nu este cu siguranta cel mai inteligent hot de masini. Tupeul sau i-a lasat insa cu gura cascata pana si pe oamenii legii, care erau sa fie "furati" odata cu autoturismul pe care il ochise tanarul.

Pe scurt, Joshua a incercat sa fure, direct din trafic, o masina oprita la semafor in care se aflau un detectiv al Politiei Statale si doi membri ai brigazii de recuperare a fugarilor eliberati pe cautiune. Tanarul a fost prins pe loc si condamnat rapid, desi un examen psihiatric se impunea, mai degraba, in cazul de fata.

Familia Genovese

In New York, membrii familiei Genovese au consolidat un adevarat imperiu al pieselor auto din dezmembrari, bazandu-se pe hotii angajati de ei. Grupul mafiot acaparase deja piata masinilor furate din Brooklyn, avand un profit anual de 5 milioane de dolari.

Clanul a picat in 2001, dupa ce capul "rautatilor" - Federico Giovanelli - a fost arestat si condamnat. Povestea afacerii derulate de clan a facut si subiectul filmului Chop Shop, premiat atat la Cannes, cat si la Berlin.

I-au furat masina lui Bond! James Bond

Niciunul dintre emblematicele automobile din seria Bond nu a scapat de mana hotilor. Aston Martin-ul DB5 folosit in "Goldfinger" cu cinci decenii in urma a lasat ani la rand spectatorii peliculei visand la o masina sport britanica.

In 1997 insa, autovehiculul a fost furata dintr-un hangar din Florida, unde era depozitat. Suma platita de compania de asigurari a fost de 4 milioane de dolari. Aston-ul lui Bond nu a mai fost vazut de atunci, iar despre hotii sai... niciun fel de veste.

Metoda bulgareasca l-a lasat pe Beckham pieton

Printre cele mai inventive metode dezvoltate de vecinii bulgari in furtul masinilor din Franta si Bulgaria se numara jaful derulat in timpul orgiilor sexuale. Reteta este simpla: o vila, multe prostituate, muzica si invitati de marca.

In timp ce inauntru se incingea atmosfera, hotii isi vedeau linistiti de treaba in parcare. Bulgarii sunt banuiti si de a-l fi lasat pe David Beckham pieton, chiar daca reprezentantii fotbalistului nu au mentionat daca acesta a participat la o astfel de petrecere. In cele din urma, BMW-ul blindat detinut de vedeta britanica a fost gasit in Macedonia.

Hot grijuliu, agenti pagubosi

Pilotul de linie Tom Baker se numara si el printre hotii tupeisti de masini. Indragostit de orice model Ferrari, Baker a reusit sa sufle unor dealeri auto, chiar de sub nasul lor, nu doar un 328 GTS, si un pretios F50. Mai mult de-atat, pilotul i-a convins pe acestia sa ii dea de buna voie cheile masinilor dupa ce i-a vizitat constant vreme de cateva luni sub o alta identitate.

Ultima prada, i-a pus insa capac, aviatorul fiind depistat dupa cinci ani de cautari de catre agentii FBI. Partea ciudata a povestii intervine abia acum, fiindca in momentul arestarii lui Tom Baker masina era in stare perfecta. Pe drum, agentii FBI au reusit sa o transforme intr-o epava, provocand un accident de circulatie. Astfel, Departamentul de Stat al Justitiei a trebuit sa plateasca dealerului auto 625.000 de dolari pentru paguba produsa.

O tura cu un Bugatti Veyron Grand Sport

Sa speri ca poti trece neobservat intr-un Bugatti denota naivitate. Sa furi un Veyron Grand Sport stralucitor si sa speri sa poti trece neobservat din Elvetia pana in Polonia, ei bine... e mai mult decat prostie.

Un polonez de 27 de ani din Gdansk a sperat totusi ca poate duce la capat jobul, dar a sfarsit in mainile poltistilor germani dupa o urmarire ca in filme, in care a si lovit bijuteria. Hotul s-a dovedit un sofer atat de prost, incat, desi era pe o portiune de drum liber la volanul unui autoturism cu 1001 CP, a oprit masina pentru a fugi pe camp in momentul in care a vazut un elicopter al politiei.

Distribuie pe Facebook
mai multe