Culmea spagii la Politia Rutiera: sa arestezi toti agentii de circulatie. Caz real din Reghin

Culmea spagii la Politia Rutiera: sa arestezi toti agentii de circulatie. Caz real din Reghin
  • Politistii luau spaga de la soferi
  • Agentii au fost arestati preventiv
  • Sunt acuzati de ilegalitati in forma continuata
Distribuie pe Facebook

Reghin era candva un oras specializat pe fabricarea de articole sport si instrumente muzicale. Acum, se pare ca unica mandrie care scoate orasul in evidenta este o performanta greu de depasit: absolut toti agentii de la Brigada de Politie Rutiera au fost arestati pentru luare de spaga si abuz in serviciu.

Reghin este un oras mic. Atat de mic incat avea nevoie doar de 7 agenti de circulatie. Care, probabil, erau chiar si rude, se cunosteau, petreceau mult timp impreuna, erau prieteni si foarte apropiati. Destul incat sa organizeze o mica mafie a politiei care taia si spanzura prin oras fara sa-i deranjeze cineva.

Dintre cei 7 politisti care fac cu adevarat cinste institutiei care se mandreste ca ne ofera 'Siguranta si Incredere', 6 au fost arestati preventiv pentru luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual, in forma continuata, iar unul doar pentru luare de spaga si complicitate la abuz si la fals intelectual. Mai pe romaneste, agentii nostri minunati din Reghin luau spaga cu nemiluita de la soferii pe care ii opreau, santajau lumea ca daca nu incaseaza banul cash raman fara permis si mai faceau si manarii cu alte amenzi si permise pentru prieteni.

Parchetul de pe langa Tribunalul Mures i-a retinut pentru 24 de ore. Insa avem speranta ca sentinta va fi una mai aspra si ca acesti spagari ordinari care faceau legea in oras vor fi retinuti pentru multi ani de acum inainte. Si ca cei de la Directia Generala Anticoruptie, impreuna cu Serviciul Judetean Anticoruptie, vor da un exemplu pentru toti agentii care vor sa inchida ochii la nereguli luand spaga. Astfel de situatii duc, fara doar si poate, la accidente mortale.

Acum, ramane intrebarea: daca toti agentii au fost saltati si bagati la racoare, cine mai aplica legea pe strazi? Brusc, orasul Reghin a devenit primul oras din Europa fara politie si unde soferii isi pot face de cap pentru ca nu are cine sa-i sanctioneze.

Distribuie pe Facebook
mai multe