Da-i talpa! Sase drumuri unde poti goni in voie

Da-i talpa! Sase drumuri unde poti goni in voie
Daca te-ai nascut insetat de viteza, probabil ca unul din visurile tale e sa poti calca pedala de acceleratie fara sa suferi consecintele faptelor tale. Ei bine, afla ca exista cateva locuri in lume in care poti sa gonesti in voie pe sosea, ba chiar incurajat de legislatia rutiera.
Distribuie pe Facebook

Rapid si furios, asa ai fi la volanul masinii pe urmatoarele drumuri construite pentru viteza. Partea cea mai buna este ca orice vitezoman e binevenit pe aceste sosele, fie ca este pasionat de masini sport sau un sofer de sedan cu veleitati de pilot F1.

1. Autostrada Autobahn din Germania

Sase drumuri unde poti goni in voie

Nu puteam sa nu incepem topul cu faimoasa autostrada din Germania. Autobahn-ul nu are nicio limita de viteza, fiind ca o lume a minunilor pentru soferii impatimiti de viteza. Ce-i drept, autoritatile germane recomanda o viteza de circa 130 de km/ora, fara ca vitezele mai mari de atat sa fie pedepsite prin lege. Autostrada este lipsita, evident, de limitatoare de viteza si alte tertipuri murdare de a pune bete-n roate soferilor vitezomani.

Cea mai mare viteza inregistrata vreodata pe Autobahn este de circa 430 km/ora, atinsa de un Mercedes-Benz W125. Interesant este ca recordul a fost stabilit tocmai in anul 1938. Singurul care s-a apropiat de performanta de viteza a batranului Mercedez-Benz a fost un Porsche GTurbo850, inregistrat in 2010 cu 380 de km/h.

P.S.: Desfraul nu vine totusi fara un pret. Anual, pe Autobahn se produc aproximativ 2 milioane de accidente.

2. Autostrada A4 din Polonia

Sase drumuri unde poti goni in voie

Polonezii au femei frumoase si o autostrada pe care poti sa-i dai talpa in voie. Drumul incepe la granita cu Germania (este chiar legat de Autobahn) si are ca limita de viteza 140 de km/h, plus inca vreo 16 km/h suplimentari pana la limita de viteza pentru care politia se deranjeaza sa se uite pe camerele de filmat.

3. Goudies Road, Noua Zeelanda

Sase drumuri unde poti goni in voie

Soseaua cu doua benzi, numita Goudies Road, este un drum drept, fin si irezistibil pentru soferii care adora viteza excesiva. Au existat chiar numeroase tentative de doborare a recordurilor de viteza pe drumul neo-zeelandez. Una din incercari i-a apartinut lui Owen Evans, in 1996, care a gonit pe sosea cu circa 350 km/h, s-a rasturnat cu masina, dar a trait sa povesteasca prin ce-a trecut. Singurul limitator de viteza ocazional pe Goudies Road este ceata.

4. Texas 130

Sase drumuri unde poti goni in voie

Totul este mai mare in Texas, inclusiv limitele de viteza de pe drumurile nationale. Autostrada Texas 130 care duce din Austin pana in San Antonio se numara printre cele mai rapide sosele din SUA si din lume. Vitezomanii inraiti adora limita de viteza de aproximativ 136 km/h, aceasta autostrada fiind printre primele din lume pe care s-a permis o deplasare atat de rapida.

5. Autostrada Takia din Bulgaria

Sase drumuri unde poti goni in voie

Vecinii nostri din sud se lauda cu o singura autostrada construita in totalitate, numita Takia. Una, dar buna pentru soferii extrem de grabiti, avand o limita de viteza mai mare decat media europeana: 140 de km/h. Drumul face legatura dintre Sofia si Burgas.

6. Autostrazile din Nordul Australiei

Sase drumuri unde poti goni in voie

Pune-ti centura si pregateste-te sa zbori pe sosea, daca te aventurezi pe autostrazile din teritoriul nordic al Australiei. In trecut, nu exista nicio limita de viteza. Mai noi, a fost impusa cea de 130 km/h, dar fara ca cineva sa supravegheze daca este respectata. Aceste drumuri sunt late si uniforme, deloc usor de monitorizat de catre autoritati. In asa conditii, masinile par ca zboara pe asfaltul fin ca o coala de hartie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Sase drumuri unde poti goni in voie
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Noiembrie 2014