Dacia Duster, probleme de stabilitate la versiunea cu tractiune fata

Dacia Duster, probleme de stabilitate la versiunea cu tractiune fata
Desi noua Dacia Duster este un adevarat succes, olandezii de la ANWB nu sunt destul de satisfacuti cu performantele celui mai ieftin model de pe piata SUV-urilor. Conform acestora, versiunea echipata cu tractiune fata si fara ESP in dotare reprezinta un pericol!
Distribuie pe Facebook

Intr-un test similar cu cel al elanului (isi mai aminteste cineva de "problemele" de stabilitate ale Logan-ului?), realizat la o viteza de 65 km/h, olandezii de la ANWB au considerat comportamentul noii Dacia Duster unul destul de periculos. Conform acestora, SUV-ul romanesc are tendinta sa se ridice pe doua roti, fapt ce poate duce la rasturnare in unele situatii.

Testele au fost efectuate si cu cei de la Renault de fata, rezultatele fiind insa mai putin ingrijoratoare. Conform olandezilor, temperatura asfaltului a facut diferenta. Mai important de atat, aceluiasi test a fost supusa si o versiune echipata cu tractiune integrala si ESP. Rezultatui? Dacia Duster 4X4 se descurca exemplar si nu sufera de aceeasi problema.

Cei de la Renault au declarat ca SUV-ul romanesc a fost proiectat pentru a fi sigur chiar si fara ESP in dotare, insa din primavara anului viitor sistemul electronic de stabilitate va fi disponibil pe toate motorizarile.

Testul cu pricina:

Dacia Duster - Test stabilitate



Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 August 2010