Pe tocuri la volan: din greselile unei femei in trafic

Pe tocuri la volan: din greselile unei femei in trafic
  • Femeile sunt persecutate in trafic
  • Statistic, cei mai slabi soferi sunt barbatii
  • Discriminarea pe sexe, o problema in Romania
Distribuie pe Facebook

A devenit deja un cliseu sa spui "femeie la volan" daca vezi o masina care abia merge, care blocheaza o intersectie sau care are stopurile de frana mai tot timpul aprinse. Si nu vreau sa ma ascund dupa deget, femeia la volan chiar poate fi un cosmar si spun asta pentru ca recunosc ca nu fac o singura greseala cand conduc... fac o multime!

De ce?! Cine a zis ca, odata urcata la volanul masinii, femeia uita de obiceiurile pe care le are se insala amarnic. Iar cand ma refer la obiceiuri iau in calcul inclusiv multitasking-ul de care eu cel putin sunt capabila sau incapacitatea de concentrare serioasa.

Ca orice "soferita moderna" incerc sa fac multitasking cu mai mult sau mai putin succes in fiecare dimineata, in drum spre serviciu. Si de aici pana la adevarate momente de groaza in trafic nu mai e mult. Momente de groaza pentru EI, evident, acei ei care se chinuie sa ma depaseasca, sa isi faca loc pe langa mine, sa.. eh, conduca!... pentru mine totul pare floare la ureche. Cel putin... asa pare.

Oglinda retrovizoare...si semaforul

Recunosc ca folosesc oglinda retrovizoare si in alte scopuri decat cele pentru care exista. In primul rand pentru aplicarea machiajului in diminetile in care n-am auzit ceasul, n-am apucat sa imi beau cafeaua si altele de genul. Nu vad care e problema?!?! E o oglinda! Se uita la mine, ma uit la ea, pentru asta a fost facuta - sa-mi arate ce nu e bine pe fata mea. Acum!

Daaa, stiu, glumesc, dar sincer mereu ma gandesc ca n-are ce sa se intample, un pic de ruj, un pic de rimel si apuc sa trec si intersectia. Mda... S-a intamplat de nenumarate ori sa iau piciorul de pe frana, asteptand la culoarea rosie a semaforului in timp ce imi cautam rujul in poseta. Nu am observat ca masina se pune lent in miscare. Abia daca l-am atins pe ala din fata, dar a fost suficient ca sa-mi arate cat de bine stie el sa-si manuiasca degetul mijlociu.

Plus ca parea sa o stie bine si pe mama... A, da, era sa uit: momentele in care uit sa plec de la semafor pentru ca nu am terminat de pus rimelul. Noroc cu claxonul!! Si noroc ca sunt ei toti "atat de draguti" sa-l foloseasca si sa imi atraga atentia.

Telefonul, bata-l vina

Pana la birou fac cel putin 45 de minute. Evident, ca orice femeie, sunt incapabila sa ma concentrez asupra unui singur lucru - cum ar fi, sa zicem, sofatul si doar sofatul!!! Eu, in intelepciunea-mi, consider ca am suficient timp ca sa raspund la mail, sa scriu mesaje sau s-o sun pe mama in timp ce misc de volan.

Ce poate fi atat de greu?! Uit ca trebuia sa virez la dreapta si trebuia sa semnalizez din timp. Nu s-a intamplat o singura data, dar, sa fim sinceri, se-ntampla si la case mai mari - LOR, adica! In plus, e plin de femei care schimba directia de mers fara sa semnalizeze. Le intalnesc in fiecare zi pe strada.

De asemenea, sunt convinsa ca orice barbat ne invidiaza pentru faptul ca putem face mai multe lucruri deodata la volan!! Sau nu? Nu stiu, eu, in locul lor, as fi invidios!

Femeia la volan

Banda de viteza ocupata aiurea

In caz ca nu stiati de ce, iata: nu gasesc radioul cu muzica potrivita sau nu gasesc din prima cd-ul dorit. Asa ca ma trezesc concentrandu-ma sa schimb obsesiv postul sau sa caut disperata cd-ul. Si clar, pentru asta trebuie sa incetinesc. Oriunde. Si pe banda de viteza! Noroc cu flash-urile :D Eh, nu va suparati, e doar o femeie la volan!

Intersectiile. Si mai ales alea fara semafor!

Intersectia este prin simpla-i definitie o cauza de stres enorm pentru orice femeie. Mai ales pentru una careia ii este si frica la volan.

La intalnirea cu prima mea intersectie mare unde nu functiona semaforul am stat si am asteptat mai bine de 10 minute sa intru. M-am inhibat pur si simplu, incepusem sa tremur, transpirasem, eram un dezastru, convinsa ca daca inaintez nu o sa mai ies niciodata de acolo vie.

Iar claxoanele celor din jur si ploaia de injuraturi NU ajuta niciodata, ne inhiba si mai tare, ne panicam de-a dreptul, putem provoca serioase accidente. Dupa cum vedeti, e tot vina voastra! Fara claxon, fara injuraturi si totul s-ar fi terminat cu bine!

Parcarea laterala, testul suprem

O alta greseala facuta de femeia la volan: parcarea laterala. Nu vreau sa generalizez, dar daca testul parcarii laterale ar fi scos din grila examenului auto, stiu cel putin 3 femei care ar radia de fericire. Este motivul pentru care nu au reusit pana acum sa-si ia permisul.

Parcarea laterala e ca o loterie, iese sau nu iese, motiv pentru care de multe ori un Tico ajunge sa blocheze lejer cel putin doua locuri de parcare. De ce?!? Sincer, eu nici pana in ziua de azi nu mi-am dat seama de ce e asa de greu. Daca si LOR le este greu, e clar!

Autor: Raluca Ivanescu

Distribuie pe Facebook
mai multe