Din nou, toata Politia Rutiera dintr-un oras este arestata pentru spaga. Bravo, Piatra Neamt!!

Din nou, toata Politia Rutiera dintr-un oras este arestata pentru spaga. Bravo, Piatra Neamt!!
  • Viorel Andronic, seful, lua spaga la final de tura
  • 7 agenti cercetati sub control judiciar
  • 6 politisti arestati preventiv
Distribuie pe Facebook

Cand credeam ca Politia Rutiera incepe sa se mai spele si sa vina in locul umflatilor comunisti insetati dupa spaga, tineri care vor sa faca o schimbare, Piatra Neamt imi demonstreaza ca sperantele mele au ajuns la gunoi.

Mai tineti minte cazul din Reghin, acolo unde toti agentii de circulatie luau spaga pana cand au fost saltati in dube si arestati de DNA? Povestea se repeta acum si la Piatra Neamt, unde 14 agenti au fost luati pe sus, adica toti din oras, pe acelasi motiv: spaga, coruptie si fals intelectual. Mai pre romaneste, luau spaga de la soferi ca sa nu li se ia permisul de conducere.

In total, din cei 14 agenti luati la rost de DNA, 6 au ajuns in arest preventiv, 7 sub control judiciar si unul... se pare ca a scapat basma curata. Din cei 14 agenti, unul era seful biroului rutier Piatra Neamt, adica seful celorlalti, care, ghici ce: si el a ajuns la bulau.

E vorba de comisarul-sef Viorel Andronic (foto) care, direct sau indirect, a luat o buna parte din spaga colectata de subordonati. Circuitul banilor in cadrul Politiei Rutiere Piatra Neamt era acelasi ca si in cazurile de la Reghin sau Braila: agentii cu radar opreau soferi vitezomani, sau pe cei care treceau pe rosu, dupa care negociau sa nu ii suspende permisul soferului, luand spaga sume cuprinse intre 50 si 400 de lei. Dupa care, agentii, cand ajungeau la sediu, dadeau dreptul sefului Andronic.

Procurorii DNA spun acelasi lucru: "Inculpaţii Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurenţiu, Covasan Dragomir - Loredan şi Berbec Ionuţ-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contravenţiei cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea în cuprinsul lor a unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecinţa reducerii amenzii. Pe 25 şi 29 aprilie 2016, inculpaţii Greaca Marius-Laurenţiu şi Neamţu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită de la conducătorii auto verificaţi inculpatului către Andronic Viorel, în legătură cu atribuţiile acestuia de coordonare a activităţii Biroului Rutier şi controlul asupra agenţilor din cadrul biroului".

Asadar, din nefericire pentru noi toti, inca sunt mizerii de agenti in sistem, dar, cu putina rabdare si insistenta, acestia vor ajunge in final in spatele gratiilor. Ai incalcat legea si ai calcat pedala de acceleratie? Ai trecut pe rosu sau nu ai acordat prioritate la pietoni? Raspunde in piz*a ma-tii pentru faptele tale si nu comenta aiurea. Plateste amenda, recunoaste-ti greseala, stai pieton daca e nevoie, si cu asta basta. Apropo: si daca dai spaga este infractiune, asa ca speram ca toti acei soferi care au dat spaga sa aiba aceeasi soarta. Spaga incurajeaza asemenea practici care ne tin pe loc in lumea a 3-a.

Distribuie pe Facebook
mai multe