Drumuri magnifice, ale mortii: Ce pericole ascund cele mai faimoase sosele

Drumuri magnifice, ale mortii: Ce pericole ascund cele mai faimoase sosele
Peisajul de care se inconjoara drumurile de mai jos poate fura inima si ochii oricarui sofer. In multe cazuri, cele mai frumoase autostrazi ale lumii se dovedesc extrem de periculoase, cerand ca jertfe vieti omenesti an de an. Iata mai jos cele mai magnifice privelisti pe care le strabat soselele mortii din lumea intreaga.
Distribuie pe Facebook

1. Soseaua Youngas - Bolivia

Drumuri magnifice, drumuri ale mortii

Deloc ciudat, drumul care strabate Anzii poarta chiar porecla de "soseaua mortii". Traseul oscileaza pe o lungime de 65 de kilometri in nord-estul statului sud-american, la o altitudine medie de aproximativ 4.000 de metri.

Este considerat cel mai periculos drum din lume prin media accidentelor, cu 160 - 170 de victime / an inregistrate in ultimele doua decenii. Din punctul cel mai inalt al soselei si pana in valea de sub, diferenta de nivel este de 1000 de metri. Cele mai multe victime provin din urma accidentelor de autobuz.

2. Drumul spre Himalaya

Drumuri magnifice, drumuri ale mortii

Cel mai inalt traseu rutier din lume, dintre India si Tibet, atinge cota 3.529 in Pasul Zojila. Este si punctul cel mai periculos al traseului care consta intr-o "poteca" batatorita de camioane si buldozere de-a lungul anilor. Alunecarile de teren, ploile puternice si conditiile improprii ale drumului himalayan fac anual peste 100 de victime. Cerinte pentru strabaterea traseului: rabdare, nervi de otel si un 4x4 care sa fi trecut testul de anduranta in conditii vitrege.

3. Autostrada Karakorum

Drumuri magnifice, drumuri ale mortii

Drumul care leaga China de Pakistan este si cel mai inalt drum pavat din lume. Taiat cu buldozerele de catre chinezi in urma cu 5 decenii, drumul a devenit o sosea montana in toata regula de la inceputul anilor '90 si pana in prezent.

Peisajul este magnific, de pe sosea vazandu-se in zilele senine inclusiv varful K2 din masivul himalayan. Soseaua mai este cunoscuta si sub numele de "Autostrada Prieteniei", desi acest traseu numai prietenos nu se arata cu soferii care il strabat. Cele mai multe portiuni ale soselei de peste 1300 km nu au parapeti, peretii de stanca par sa te impinga in prapastie, iar alunecarile de teren si inundatiile sunt la ordinea zilei. Victime anuale: peste 80.

4. Tunelul Guoliang

Drumuri magnifice, drumuri ale mortii

Incredibilul traseu scobit in roca acum 42 de ani de catre un grup de tarani din satul Guoliang este denumit si "tunelul care nu tolereaza greseli". Are o inaltime de aproximativ 5 metri si o latime de aproximativ 4 metri. Masoara doar un kilometru, iar peisajul muntilor Taihang poate fi intrezarit prin sparturile date in piatra. Cu toate acestea, nu este lipsit de pericole si iti va solicita indemanarea daca este vorba sa te strecori cu un vehicul de dimensiuni mai mari. Pe timp de iarna este o adevarata capcana cu gheata si polei.

5. BR-116

Drumuri magnifice, drumuri ale mortii

Soseaua braziliana taiata print-o portiune a padurii amazoniene este departe de a-ti arata minunile acestui taram paradisiac. 60% dintre vehicule sunt trailere incarcate cu lemn din padurile defrisate, obstacole naturale apar la tot pasul, mai ales pe portiunea dintre Sao Paolo si Coritiba, iar UNICEF l-a catalogat ca cel mai activ traseu din punct de vedere al prostitutiei minorilor. In niciun caz un drum pe care sa il strabati in vacanta cu copiii, rapirile sunt frecvente in zona!

6. Canionul Skippers

Drumuri magnifice, drumuri ale mortii

Vrei o excursie in taramul lui Frodo, my precious? "Hell's Gate" sau soseaua canionului Skippers din Noua Zeelanda te asteapta. Locul a devenit faimos in lumea intreaga dupa ce trilogia "Lord of the Rings" a amutit publicul prin maiestuozitatea peisajelor de aici.

Peisajul nu te va mai interesa insa atat de mult daca nu ai o motorizare adecvata si tractiune integrala la masina. Drumul este pe o singura banda si nu ofera vizibilitate din cauza unghiurilor stranse in curbele trasate pe langa stanci. Alunecarile de teren fac si ele parte din peisaj.

7. Pasul Stelvio

Drumuri magnifice, drumuri ale mortii

Pe o harta rutiera a Italiei, drumul din Alpi figureaza sub denumirea de SS38. Atinge peste 2700 de metri la cota maxima, fiind cel mai inalt drum asfaltat al Alpilor. Te poti bucura foarte putin de priveliste, atata vreme cat pe un traseu de 23 de kilometri ai nu mai putin de 48 de curbe in ac de par!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Drumuri magnifice, drumuri ale mortii
mai multe