Germania: S-a infiintat o institutie speciala care monitorizeaza preturile carburantilor

Germania: S-a infiintat o institutie speciala care monitorizeaza preturile carburantilor
Scumpirile repetate ale carburantilor din ultima vreme au determinat guvernul german sa ia masuri. Astfel, pentru a stopa scumpirea combustibililor a fost infiintata o institutie specializata, al carei rol este supravegherea preturilor.
Distribuie pe Facebook
Operatorii din circa 14.700 benzinarii germane vor fi obligati sa ofere detalii despre data la care efectueaza modificari de preturi. De asemenea, vor trebui sa precizeze cu cat se scumpesc / ieftinesc carburantii.
"Pot intelege pe deplin nemultumirea automobilistilor referitoare la felul in care are loc cresterea sau scaderea preturilor benzinei. Nu se stie cum sunt stabilite preturile. Acesta este motivul pentru care dorim sa crestem concurenta si transparenta", a declarat Philipp Rosler, ministrul german al Economiei.
Masura a reusit sa supere o parte din operatorii de benzinarii, care sustin ca institutia nou infiintata este o politie a benzinei. "Au creat un monstru birocratic pentru care vor plati contribuabilii. Aceasta institutie nu schimba nimic in evolutia preturilor la pompa, care sunt determinate de cotatia petrolului pe piata mondiala", a declarat purtatorul de cuvant al Federatiei Benzinariilor, Karin Retzlaff.
Distribuie pe Facebook
mai multe