INTERVIU VIDEO: Merita sa te faci in Romania partener Uber?

INTERVIU VIDEO: Merita sa te faci in Romania partener Uber?
  • Intre 75-80% din costul unei curse ajunge direct la sofer
  • In UberSELECT sunt doar autoturisme premium
  • Partenerii Uber lucreaza oricand, fara program si fara target
Distribuie pe Facebook

Avem deja de ceva vreme in Romania serviciul de ride-sharing numit Uber. Si in tot acest timp am realizat ca tot mai multi prieteni, colegi si diferite cunostinte au inceput sa-l utilizeze. E clar ca Uber are tot mai mare cautare la noi in tara. Asa ca am vrut sa aflam daca merita sa ne facem si noi soferi Uber.

Nu e niciun secret ca Uber a nascut ceva controverse cand a aparut, inclusiv in Romania. Insa daca ne uitam in jur, o sa vedem ca direct sau indirect, cunoastem destui oameni care utilizeaza acest serviciu din ce in ce mai des, pentru ca este singura varianta de transport in conditii decente, sigure si... normale. Adica intr-o masina curata, noua, condusa de o persoana zambitoare care nu te intreaba unde mergi, ca sa stie daca te ia sau nu.

Ce inseamna asta? Inseamna ca Uber castiga teren serios la noi in tara si devine din ce in ce mai popular. Nu degeaba au lansat recent si serviciul UberSELECT. Un mijloc de calatorie elegant, unde masinile sunt exclusiv premium, iar pasagerul este tratat cu un plus de respect.

Si daca numarul pasagerilor Uber este in crestere, am vrut sa aflam ce inseamna sa fii sofer Uber si daca merita sau nu sa te faci. Cum puteam afla mai bine acest lucru daca nu de la un partener UberSELECT care are o masina deloc ieftina, pentru care plateste leasing si care face asta de aproape 1 an?

George ne-a scos la o plimbare prin Bucuresti si noi l-am luat la intrebari. Insa concluzia mea a fost destul de clara: daca omul asta cu un autoturism scump cu motor de 3.0 litri face Uber cateva ore pe zi si este multumit si fericit, atunci un sofer Uber cu masina deja achitata, un Logan de exemplu, poate chiar cu instalatie GPL, de ce nu ar fi multumit?

Sfatul nostru? Daca ai deja o masina personala si vrei sa faci bani fara batai de cap, e momentul sa devii partener Uber. Fie in serviciul UberX, fie in UberSELECT, in functie de masina pe care o ai. De ce? Pentru ca esti propriul sef, nu ai program, nu ai rapoarte de facut, nu ai targeturi si nu iti cere nimeni socoteala. Conduci cand vrei, te opresti cand vrei, totul printr-o apasare de buton in aplicatie. Daca nu iti convine, ramai acasa - e simplu. Insa la cat de mult a crescut cererea, o sa ai mereu curse si o sa faci bani. APLICA ACUM!

Ce este UberSELECT?

Cei de la Uber au lansat serviciul SELECT in Bucuresti in noiembrie 2015, serviciul premium on-demand din Capitala. Asta inseamna ca o masina poate fi comandata pe loc prin aplicatie, fara a fi nevoie de o rezervare. Tarifele pentru UberSELECT incep de la un cost fix de 2,45 lei, la care se adauga 2,45 lei pe kilometru si 0,4 lei pe minut. Spre exemplu, o cursa de la Piata Victoriei pana la Piata Unirii poate fi intre 18 si 23 de lei, in functie de trafic, conform site-ului companiei, unde poti calcula valoarea estimativa a unei curse, in conditii normale de trafic. Din valoarea unei curse, intre 75 si 80% ajunge la soferul partener, restul fiind un comision pentru folosirea aplicatiei Uber.

Distribuie pe Facebook
mai multe