La asta nu ne-am fi asteptat. Uite ce au declarat oficialii BMW despre viitoarele modele M

La asta nu ne-am fi asteptat. Uite ce au declarat oficialii BMW despre viitoarele modele M
  • Propulsoarele hibride si electrice isi vor face prezenta pe modelele M
  • Declaratia a fost facuta de un oficial al bavarezilor de la BMW
  • Pe langa aceasta, viitoarele modele M ar urma sa aiba si tehnologie autonoma
Distribuie pe Facebook

Un oficial de rang inalt al nemtilor de la BMW a declarat in cadrul unei conferinte de presa de la Salonul Auto de la Paris ca propulsoarele viitoarelor modele M vor fi asistate electric, pentru ca mai tarziu sa devina full electrice.

Modelele construite de divizia M a bavarezilor de la BMW au fost de-a lungul anilor printre cele mai dorite masini din lume, concentrandu-se mereu pe placerea de a conduce. Cu ceva ani in urma, nemtii au luat o decizie foarte importanta, si controversata in acelasi timp, de a renunta la motoarele aspirate natural, si sa le inlocuiasca cu agregate turbo. Astfel, BMW-ul M3 E92 este ultimul model propulsat de un motor V8 pur-sange.

Ei bine, daca te-ai regasit printre cei care au ridicat la acea vreme din sprancene si ai simtit ca modelele M si-au cam pierdut din esenta, atunci aceasta veste te va soca si mai tare.

Ian Robertson, un membru in Consiliul de Administratie din cadrul BMW AG, a declarat la Salonul Auto de la Paris ca tehnologia propulsoarelor electrice isi va face incet incet aparitia pe vehiculele dezvoltate de divizia M.

"BMW M trece prin cea mai buna perioada din istoria sa, are o gama larga de vehicule pe care o comercializeaza in intreaga lume si din punctul meu de vedere aceasta tehnologie ar putea ajuta," a declarat acesta.

Desigur, aceasta trecere ar urma sa fie una lenta, exact cum s-a intamplat si cu celelalte modele produse de alti constructori de masini. In prima faza, isi vor face aparitia propulsoare care vor folosi tehnologie hibrida pentru un plus de putere si un consum redus de combustibil.

Mai apoi, propulsoarele din gama i, adica cele care se gasesc sub capota modelelor i3 si i8, ar urma sa ajunga, intr-o forma sau alta, in vehiculele diviziei M. Robertson este de parere ca aceste masini performante nu isi vor pierde din popularitate, in ciuda implementarii sistemelor autonome.

Acestea si-au dovedit deja utilitatea in BMW-ul Seria 7, dar va fi foarte interesant sa vedem cum isi vor face simtita prezenta intr-o masina construita dupa motto-ul "The Ultimate Driving Machine", si cel mai important cand.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 30 Septembrie 2016