La multi ani! Opel Corsa are 30 de ani

La multi ani! Opel Corsa are 30 de ani
Ieri, pe data de 30 august, Opel Corsa si-a sarbatorit cea de-a treizecea aniversare.
Distribuie pe Facebook
Productia primei generatii a inceput in anul 1982, la fabrica Figueruelas din Zaragoza, Spania, infiintata special pentru primul autovehicul modern de dimensiuni mici de la Opel. Pana in 1982, autovehiculul compact Kadett (lungimea modelului Kadett D lansat in 1979: 3,98 m) a fost modelul de baza al marcii. Odata cu lansarea modelului Corsa A, mai mic si chiar mai accesibil (lungime: 3,62 m), Opel a patruns pe un segment nou si de succes, deschizand astfel un capitol nou in istoria marcii.


In ultimii 30 de ani, au fost produse si vandute in Europa aproape 12 milioane de autovehicule Corsa din 4 generatii. Pana in luna august 2012, inclusiv, fabrica spaniola din Zaragoza a produs 9,3 milioane de autovehicule Corsa. In plus, 2,5 milioane de autovehicule au fost produse la cealalta fabrica europeana de la Eisenach, Germania. Productia modelului Corsa in aceasta fabrica a inceput in iunie 1993. Astfel, Corsa devine modelul cel mai popular din istoria marcii Opel. Succesul mondial al acestuia este si mai mare: luand in considerare toate modelele din familia General Motors create pornind de la modelul Corsa, in intreaga lume au fost produse sau asamblate si comercializate aproximativ 20 de milioane de autovehicule derivate din modelul Corsa, mai ales in America Latina (Chevrolet), Australia (Holden), Africa de Sud (Opel) si in China (ca si Buick Sail).

La multi ani! Opel Corsa are 30 de ani

Incepand din 1982, modelul Opel/Vauxhall Corsa a fost unul dintre jucatorii principali de pe piata europeana. Acesta ofera una dintre cele mai cuprinzatoare game din segmentul autovehiculelor de dimensiuni mici si este actualizat permanent prin lansarea de modele si tehnologii noi, precum si de variante personalizate. In acest moment, modelul este disponibil in trei variante: varianta cu trei usi, cu aspect de coupe, autovehiculul de familie cu cinci usi si Corsavan, varianta comerciala.
In prezent, modelul Corsa detine peste 28% din cifra totala a vanzarilor Opel/Vauxhall, ocupand astfel locul al doilea in clasamentul vanzarilor inregistrate de modelele marcii, foarte aproape de Astra (aproximativ 30% din cifra totala de vanzari). Din anul 2008, varianta cu trei usi a modelului Corsa a ocupat in permanenta locul intai in Europa de Vest in segmentul B de autovehicule hatchback cu 3 usi, avand o cota de piata de 18% (2012, de la inceputul anului pana in prezent). Per ansamblu, in prezent modelul Corsa (in varianta cu trei si cu cinci usi) ocupa locul al treilea in segmentul B, avand o cota de peste zece la suta in Europa de Vest. Ocupa primul loc in Grecia si locul al doilea in Germania, Marea Britanie si Belgia in segmentul respectiv. In Spania si Olanda, modelul Corsa ocupa locul al treilea in segmentul sau.

La multi ani! Opel Corsa are 30 de ani

30 de ani de puncte forte
Aspectul extraordinar, habitaclul spatios, tehnologia de ultima ora, performantele ecologice ridicate si sportivitatea reprezinta factori cheie ce au asigurat succesul modelului Corsa, alaturi de numeroasele premii internationale castigate de acesta de-a lungul timpului. Imediat dupa lansarea sa in 1982, prima generatie a modelului, Corsa A, a primit premiul "Volanul de aur" in Germania. Urmatoarele generatii ale modelului Corsa au castigat numeroase trofee nationale de "Masina anului", decernate de diferite tari, iar generatia actuala a primit titlul "Autobest 2007". In 2009 si 2010, Corsa a ocupat primul loc din clasa sa in cadrul raportului DEKRA privind calitatea autovehiculelor rulate, raport ce evalueaza milioane de autovehicule rulate.
Ecologia: o traditie
Corsa a primit intotdeauna multiple aprecieri pentru tehnologia sa ecologica. Prototipul Corsa ECO 3, prezentat in cadrul editiei 1995 a Salonului Auto de la Frankfurt (IAA), a fost primul autovehicul "de trei litri" cu un consum redus de carburant. La scurt timp au urmat modele de serie Corsa, care au transformat consumul scazut de carburant intr-o realitate accesibila grupurilor mai largi de clienti. Cea mai recenta versiune 1.3 CDTI ecoFLEX de 70 kW/95 hp, cu tehnologie Start/Stop este in prezent modelul Corsa cu cel mai redus consum, de 3,5 litri/100 km (emisii de CO2: 94 g/km).

La multi ani! Opel Corsa are 30 de ani

Variante OPC de inalta performanta pentru placerea pura de a conduce

Opel satisface si nevoile clientilor care isi doresc autovehicule de dimensiuni mici cu un motor de inalta performanta, la un pret accesibil. Astfel, in 1987, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, a fost lansata o varianta sportiva, Corsa GSi, cu un motor de 1,6 litri, putere de 100 cp si injectie de carburant comandata electronic. 20 de ani mai tarziu, in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2007, isi facea debutul Corsa OPC cu motor turbo de 1,6 litri (141 kW/192 cp), varful de lance al modelului. Din 2011 este disponibila o varianta si mai puternica: modelul Corsa OPC Nurburgring Edition.

Acesta este cel mai puternic si mai rapid autovehicul Corsa de pana acum. Motorul pe benzina de 1,6 litri cu supraalimentare dezvolta o putere de 155 kW/210 cp. Cuplul maxim de 250 Nm poate fi sporit, cu ajutorul functiei de amplificare, pana la 280 Nm. Motorul atinge o viteza maxima de 230 km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 6,8 secunde.

La multi ani! Opel Corsa are 30 de ani

Noutati Corsa la fiecare 6 luni
Familia Corsa este in evolutie permanenta, datorita inovatiilor noi. Inca de la lansare, generatia actuala a fost actualizata permanent de doua ori pe an, prin introducerea de modele si tehnologii noi. In 2010, toate elementele aflate sub caroseria modelului Corsa au fost innoite si imbunatatite. Optimizarile includ sasiul si directia, precum si gama de motoare, ce asigura o putere superioara, o placere de a conduce sporita si mai mult confort, cu un consum redus de carburant.
Modificarile aduse Corsa au continuat si in anul 2011, cand a fost restilizat, partea frontala a fost reproiectata, iar interiorul si exteriorul au dobandit un aspect mai sportiv. Actualizarile au constat in culori si elemente decorative noi, precum si in numeroase variante personalizate, datorita carora acest model este mai atragator ca oricand. A fost lansata versiunea ecoFLEX cu emisii de CO2 de 94 g, iar tehnologia Start/Stop a fost inclusa in dotarea mai multor modele. Imbunatatirile includeau si un sistem infotainment multimedia nou, "Touch & Connect", cu ecran tactil color cu diagonala de 5 inch, acoperire completa pentru 28 de tari europene, conexiune Bluetooth, iPod si USB, la un pret foarte competitiv.

La multi ani! Opel Corsa are 30 de ani

In 2012, portofoliul de motoare a fost extins cu un motor pe benzina ecoFLEX puternic si eficient de 1,4 litri, cu supraalimentare, ce dezvolta o putere de 88 kW/120 cp, dotat cu sistem Start/Stop.
Spre deosebire de concurenta, gama actuala de modele Corsa ofera numeroase dotari inovatoare, precum volanul incalzit si suportul integrat pentru biciclete FlexFix. Alte dotari oferite rar in acest segment, precum sistemul de iluminare frontala adaptiva (AFL) cu faruri cu halogen, sistemul de asistenta la pornirea in rampa si trapa panoramica.

La multi ani! Opel Corsa are 30 de ani

Opel Corsa isi sarbatoreste cea de-a treizecea aniversare in anul altui jubileu important: In 2012, compania Opel aniverseaza 150 de ani de existenta. Putini producatori de autovehicule se pot lauda cu o traditie atat de indelungata. In acest an, Opel mai sarbatoreste inca doua aniversari. Fabricile din Zaragoza si Eisenach sarbatoresc 30, respectiv 20 de ani de existenta.



Opel Corsa a implinit 30 de ani

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (35) Poze La multi ani! Opel Corsa are 30 de ani
mai multe