Masini ieftine care arata fancy sau cum sa pari bogat cand abia ai bani de benzina

Masini ieftine care arata fancy sau cum sa pari bogat cand abia ai bani de benzina
  • Nu doar masinile scumpe arata fancy
  • Si cu 10 mii $ poti cumpara un model cool
  • BMW Z3 este doar un exemplu in acest caz
Distribuie pe Facebook

Cand eram mica (si poate mai pitipoanca decat acum), visam cu ochii deschisi la 3 chestii: un Olcit roz, un dalmatian si un pechinez. Ala mic avea sa stea in dreapta si sa-mi gafaie in nas, iar patatul s-ar fi intins, cat era de mare, pe bancheta din spate.

Intre timp, am inlocuit Olcit-ul roz cu un 190 D verde cameleon, pechinezul cu un metis de teckel si dalmatianul cu un caniche de talie mare (sau pudel, daca vreti).

Acum, Mercedes-ul sta uitat intr-o curte prin Tara de Nicaieri, tentativa de teckel a murit din cauza diabetului si pudelul a ramas la fostul prieten, dupa partaj. Asa ca-ncerc sa-mi reconstruiesc visele copilariei cu masini fancy si caini misto.

La caini sunt hotarata, nu vreau decat un beagle si-un brac german, ca cine stie ce Zombieland sau ciuma ne asteapta si poate ca mi-ar prinde bine niste vanatori adevarati, in caz de Apocalipsa. Cat despre Sinzi-mobil, inca studiez oferta.

Cam astea-s masinile ieftine si fancy care mi-au atras atentia pana acum:

Ford Mustang Mach 1

Prin 2003, cei de la Ford ne-au dat un deja vu cu Mustang Mach 1, care arata si astazi incredibil de bine. Si cum nu suntem cu totii manageri sau videochatiste de succes, acestea reprezinta o alternativa rezonabila pentru cei care nu-si permit the real deal, adica spectaculosul Shelby.

Clar n-o sa am ce face cu cei 305 CP inscrisi in cartea tehnica, dar suna tentant sa dau mai putin de 10.000 de dolari pentru toti manjii astia. Arata scump? Arata!

BMW Z3 Roadster

Desigur, la noi BMW-urile sunt percepute drept masini de cocalari. Nu-i corect, zic eu, ca un brand atat de misto sa fie pus la zid doar pentru ca si-l permit oamenii nepotriviti. Asa ca, in calitate de semi-hipsterita care sunt, pledez pentru revenirea sa la rang de masina nemteasca, totusi.

"Nascut" in '96 si "purtat" cu stil de insusi James Bond, Z3 Roadster arata atat de agresiv incat iti da senzatia ca nu-l poate stapani oricine. Musculos si puternic, modelul asta chiar a fost un adevarat deschizator de drumuri in ceea ce priveste aerodinamica si tehnologia.

Hai sa-l incadram, asadar, in randul masinilor classy mai ieftine de 10.000 de dolari.

Chevrolet Corvette C5

Daca luam in considerare faptul ca C5-ul aparut in 2000 are inhamati nu mai putin de 345 de cai in motorul V8, e lesne de inteles ca masina asta n-a fost construita sa stea pe tusa.

E putin mai scump decat modelele precedente, adica n-ai nici o sansa sa-l gasesti la preturi sub 13.000 de dolari, insa simplul fapt ca e o adevarata emblema a masinilor americane, isi merita toti banii.

Fie, sunt dispusa sa renunt la cateva perechi de pantofi si la inghetata pentru o perioada, doar ca n-as vrea sa fiu genul ala de persoana care si-a luat masina fancy si n-are bani de "gaz", vorba aia.

Ford Escape

O legenda urbana spune ca masinile mari compenseaza dimensiunile reduse ale... Poate tocmai pentru ca nu am deloc, imi si plac atat de mult. In plus, inteleg ca exista o motorizare de 4 cilindri, EcoBoost, care inghite mai putini dinozauri decat apar in Jurassic Park.

Sigur ca doar ce-a aparut un model nou si ca nu vei parea chiar cel mai tare din parcare cu o asemenea masina, dar eu ma multumesc si cu titulatura de "a doua cea mai tare din parcare". Si costa pana-n 14.000 de dolari, ceea ce-i foarte rezonabil pentru un SUV atat de prietenos cu mediul.

Nissan Murano

Iac-asa ajungem si la una dintre preferatele mele, Nissan Murano. Dupa ce-am condus si chiar parcat de cateva ori o Navara cu bena (extrem de sexy, apropo), pot sa-mi declar dragostea eterna si neintinata pentru aceasta marca.

Ei, Murano e mult mai atragatoare ca design si chiar ca denumire, ca deja mi-am si imaginat cum o sa-l asortez cu un pandantiv supradimensionat din sticla (tot de) Murano.

Dar trecand peste asocierile astea 100% muieresti, viitorul Sinzi-mobil (probabil) are si niscai caracteristici mai masculine decat Hercule, Thor si Hulk la un loc; mentionez doar motorul V6 si cele 5 stele pentru siguranta obtinute la teste si ramase intacte din 2003, cand a aparut, pana acum.

Sa mai spun si ca primeste extra-bonus pentru pret? Spun, da, pentru ca il poti cumpara si cu mai putin de 6.000 de dolari.

Acum eu nu zic ca am banii astia pusi deja la saltea, dar mi-am propus sa-ncep sa economisesc din momentul in care voi gasi masina perfecta, adica si fancy si ieftina. Voi ce sugestii aveti?

Sinziana Patru

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 5 masini ieftine care arata fancy
mai multe