Mercedes-Benz produce placi de surf din... pluta

Mercedes-Benz produce placi de surf din... pluta
Chiar daca la noi a venit iarna, e bine sa luam o pauza de la gheata si polei si sa ne gandim la o plaja insorita pe marginea unui ocean cu valuri uriase. De fapt, Mercedes-Benz la asta se gandeste si continua colaborarea cu surferul Garrettt McNamara caruia ii face o serie de placi realizate 100% din pluta.
Distribuie pe Facebook

Garrett McNamara este un nume celebru in lumea surfingului international. Evident, daca la noi, Marea Neagra produce valuri mult prea mici pentru practicarea acestui sport spectaculos, este destul de greu sa cunoastem detaliile despre surf. Insa cand Mercedes-Benz se implica, automat ni se aprinde un beculet si incepem sa ne informam. De exemplu, astazi am aflat ca Mercedes produce niste placi de surf spectaculoase, extrem de bine realizate, folosind materiale de ultima generatie. Daca pana acum, divizia AMG de la Mercedes-Benz producea aceste placi din spuma si fibra de carbon, iata ca acum au produs una folosind exclusiv pluta naturala.

Placa surf Mercedes-Benz

Placa surf Mercedes-BenzPlaca surf Mercedes-Benz

Placa surf Mercedes-BenzSilver Arrow of the Seas

Anul trecut, Mercedes-Benz a inmanat aceluiasi McNamara o placa numita Silver Arrow of the Seas, o placa parca adusa din viitor, cu linii futuriste si extrem de usoara. Insa acum, aceiasi ingineri de la AMG au produs ceva mai diferit. E vorba de o placa realizata numai din pluta naturala produsa in Portugalia, o tara in care McNamara se duce si "calareste" unele din cele mai mari valuri. De altfel, Portugalia este principala tara care produce pluta.

Placa de surf realizata de Mercedes-Benz este fabricata din pluta si echilibrata cu bile mici din plumb. Pluta s-a dovedit a fi un material ideal, fiind si rezistenta, dar si elastica. Pentru ca, acest Garret McNamara, are nevoie de asa ceva. In caz ca nu stiati, el detine recordul de a fi facut surfing pe cel mai inalt val din lume. Adica el a fost tras cu un skyjet pe un val inalt de aproape 30 de metri, pe care a facut surfing fara sa cada. Acest record inca ii apartine, poate tocmai de aia are un sponsor asa de puternic precum Mercedes-Benz...

Placa surf Mercedes-Benz

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Placa surf Mercedes-Benz
mai multe