Mercedes-Benz Romania contribuie la educatia rutiera din scoli

Mercedes-Benz Romania contribuie la educatia rutiera din scoli
  • Au fost sustinute cursuri de circulatie rutiera in scoli selectate din Bucuresti
  • Campania Mobile Kids s-a bucurat de sustinerea Andreei Esca, precum si de a lui Andi Moisescu
  • Anul trecut, peste 3.000 de copii din Bucuresti au beneficiat de cursuri de siguranta rutiera
Distribuie pe Facebook

Mercedes-Benz Romania, impreuna cu Organizatia Salvati Copiii, a organizat un eveniment interesant menit sa sporeasca siguranta rutiera in randul scolarilor. Evenimentul se numeste Mobile Kids si isi propune sa educe elevii claselor I-IV din zece scoli ale capitalei.

Romania este campioana la ceva trist si nefericit: accidentele rutiere grave. Si educatia proasta este un element ce constribuie mult la ocuparea primei pozitii in topul tarilor cu cele mai multe accidente mortale pe cap de locuitor. La fel ca si alte branduri mari din domeniul auto, si cei de la Mercedes-Benz se implica in acest sens cu un program educational numit Mobile Kids. Intre 23 mai – 11 iunie 2014, Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, a organizat a doua editie locala a programului international Mobile Kids.

In cadrul acestei initiative, copiii din clasele I-IV din zece scoli din Bucuresti au participat la sesiuni active de informare pe tema sigurantei rutiere. In plus, in ultima saptamana a campaniei, Andreea Esca a sustinut alaturi de Andi Moisescu, Presedintele Organizatiei Salvati Copiii, o lectie de siguranta rutiera la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Bucuresti, pentru elevii claselor pregatitoare, I, a II-a, a III-a si a IV-a, povestindu-le celor mici despre propriile experiente din copilarie, dar si despre cele traite in ipostaza de parinţi, incurajandu-i sa fie responsabili ca pietoni si viitori soferi.

Educatia Rutiera - Mercedes

"Mercedes-Benz sustine la nivel global excelenta, calitatea superioara si siguranta. De aceea intelegem ca, pe langa sistemele de siguranta implementate in autovehiculele noastre, este necesar sa contribuim, de asemenea, la formarea unei culturi a sigurantei si la responsabilizarea rutiera a micilor participanti la trafic. Intr-un oras tot mai aglomerat, cum este Bucuresti, s-a facut simtita nevoia organizarii in scoli a unui program educational complex, precum Mobile Kids, ce beneficiaza de traditie si know-how prin prisma implementarii sale de peste 13 ani, la nivel international" a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania.

In cadrul lectiilor sustinute in scoli, voluntarii Salvati Copiii i-au invatat pe cei mici regulile de circulatie si importanta abordarii unui comportament corect ca pietoni si ca pasageri in mijloacele de transport personal sau in comun. MOKI, mascota programului, a fost alaturi de copii si i-a incurajat sa participe activ pe parcursul lectiilor interactive.

Lectiile din programul realizat de Mercedes-Benz vizeaza aspecte importante precum: familiarizarea cu regulile de circulatie, traversarea corecta a strazii, importanta purtarii centurii de siguranta si a instalarii unui scaun special pentru copii, potrivit grupei de varsta, precum si importanta purtarii unui echipament de protectie pentru a evita accidentarea in timpul utilizarii bicicletei, rolelor sau a altor dispozitive. La finalul fiecarei sesiuni, copiii sunt invitati sa completeze un test pentru a le fi verificate cunostintele proaspat invatate, iar la final sunt premiati pentru activitatea lor.

Educatia Rutiera - Mercedes

Educatia Rutiera - Mercedes

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Educatia Rutiera - Mercedes
mai multe