Mercedes ne spune ca ar fi putut lansa un SUV Coupe inaintea celor de la BMW

Mercedes ne spune ca ar fi putut lansa un SUV Coupe inaintea celor de la BMW
  • Mercedes ne spune ca ar fi putut lansa un SUV Coupe inaintea celor de la BMW
  • Compania germana a preferat sa se concentreze in schimb pe platforma MFA
  • Acum BMW este producatorului care introduce, rand pe rand, modele FWD
Distribuie pe Facebook

'Dupa razboi multi viteji s-arata', spune o veche si inteleapta vorba. O veche si inteleapta vorba care pare sa se potriveasca de minune chiar si in cazul de fata.

Despre ce este insa vorba, mai exact? Ei bine, in cadrul unui interviu acordat publicatiei australiene Motoring, un oficial Mercedes a declarat ca producatorul german ar fi putut lansa un SUV Coupe inaintea rivalilor de la BMW.

De ce nu s-a (si) intamplat acest lucru? Acelasi Wolf-Dieter Kurz, vicepresedintele diviziei de SUV-uri si masini sport a companiei auto din Stuttgart, ne spune ca Mercedes a preferat sa se concentreze pe dezvoltarea si extinderea gamei de modele ce au la baza platforma MFA.

Mercedes GLE CoupeMercedes GLE Coupe

Mercedes GLE Coupe

Intamplator sau nu, in timp ce producatorul german se concentra pe lansarea modelului GLE Coupe, rivalii de la BMW erau ocupati cu... exact, ai ghicit!, proiectarea si testarea primului lor autoturism FWD. Care, din nou intamplator sau nu, urmeaza aceeasi reteta precum cea a B-Class-ului.

Lasand insa in urma aceste 'pure coincidente', reamintim ca SUV-ul Coupe al companiei din Stuttgart porneste in Romania de la 70.370 de euro - suma care iti va asigura serviciile versiunii GLE 350 d 4Matic Coupe.

Aceasta este, de altfel, singura varianta turbodiesel disponibila (cel pentru moment) la vanzare, cei care prefera propulsoarele supraalimentate pe benzina avand in schimb ceva mai mult noroc.

Un minimum de 70.742 euro iti va scoate din buzunare Mercedes-ul GLE 400 4Matic Coupe, urmatorul pe lista fiind modelul GLE 450 AMG 4Matic Coupe, cu un pret de pornire de 80.879 de euro.

Asemeni rivalului sau bavarez, SUV-ul Coupe al companiei din Stuttgart dispune si de o versiune de inalta performanta, semnata AMG si comercializata in doua variante diferite de putere.

Noul Mercedes GLE63 AMG 4Matic Coupe ofera in schimbul unei sume minime de 120.652 euro un total de 557 de cai putere, in timp ce varful de gama GLE63 AMG S 4Matic Coupe se lauda atat cu o putere maxima de 585 CP, cat si cu un pret de pornire de 132.494 de euro. Dupa cum probabil iti reamintesti, propulsia este asigurata in ambele cazuri de o unitate V8 dotata cu doua turbine si o capacitate cilindrica de 5.5 litri.

Mercedes GLE Coupe

Mercedes GLE Coupe

Mercedes GLE Coupe

Nota: Fotografiile inserate in articol ilustreaza versiunea Mercedes GLE 450 AMG 4Matic Coupe.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (32) Poze Mercedes GLE Coupe
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 30 Iunie 2015