Mercedes schimba denumirea automobilelor sale

Mercedes schimba denumirea automobilelor sale
  • Mercedes redenumeste o buna parte din modelele sale
  • O serie de modificari vor fi operate si la nivelul sufixului
  • Schimbarea va intra in vigoare incepand cu anul 2015
Distribuie pe Facebook

Nu este nici un fel de gluma. Incepand cu anul viitor, modelele din gama Mercedes-Benz vor fi cunoscute dupa o cu totul alta denumire decat cea de acum. Mai multe detalii despre noua strategie a germanilor ramane sa aflam insa din randurile urmatoare.

De la ML la GLE si nu numai.

Conform unui comunicat de presa publicat in cursul zilei de ieri, cu ocazia confirmarii unei versiuni Maybach a noului S-Class W222, Mercedes planuieste sa dispuna pana in anul 2020 de o gama formata din peste 30 de modele diferite.

Pentru a duce la bun sfarsit aceasta misiune fara consecinte negative asupra clientului, compania din Stuttgart va redenumi o buna parte dintre automobilele sale, lucru care se va intampla odata cu debutul anul viitor.

Mercedes schimba denumirea automobilelor sale

Dupa cum putem observa si in fotografia de mai sus, cele mai multe schimbari vor fi operate printre modelele de tip SUV, respectiv Off-Roader - GL va deveni GLS, ML se va transforma GLE, in timp ce GLK-ul va evolua in GLC, insa nici roadster-ul SLK nu va scapa de acest tratament - care presupune, in cazul de fata, trecerea la denumirea de SLC.

Sufixul variantelor pe benzina dispare din peisaj.

Pentru a simplifica si mai mult nomenclatura modelelor sale, Mercedes va renunta la termenii BlueTEC, CDI, Electric Drive, Fuel Cell si asa mai departe pentru o serie de sufixe mult mai usor de intuit.

Dupa cum dezvaluie si urmatoarea imagine, automobilele cu motoare pe benzina nu vor mai avea parte de nici un fel de sufix, in timp ce variantele diesel vor fi acum recunoscute dupa indicativul "d".

Atat titulatura Hybrid, cat si interminabilul BlueTEC Hybrid vor fi inlocuite de un simplu si extrem de logic "h", pe cand denumirea autoturismelor alimentate la priza - fie ele pur electrice sau hibrid, se va termina in "e" incepand cu anul 2015. Scurt pe doi, singurul termen care va ramane complet neschimbat este 4MATIC-ul, care indica prezenta la datorie a unui sistem de tractiune integrala.

Mercedes schimba denumirea automobilelor sale

Tie cum ti se pare aceasta noua strategie de botezare a modelelor ce urmeaza a fi pusa in practica de germanii de la Mercedes-Benz?

Distribuie pe Facebook
mai multe