Motoarele diesel Renault luate la puricat. Francezii risca o ancheta privind incalcarea normelor de poluare

Motoarele diesel Renault luate la puricat. Francezii risca o ancheta privind incalcarea normelor de poluare
  • Renault a intrat din nou in colimatorul autoritatilor
  • Francezii sunt acuzati ca pacalesc testele de emisii
  • Procurorii analizeaza vinovatia constructorului francez
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile Renault a intrat in colimatorul autoritatilor, dupa ce o institutie care urmareste drepturile consumatorilor francezi, a inaintat procurorilor o serie de dovezi despre manipularea testelor de emisii.

La inceputul acestui an, actiunile Renault au scazut la cea mai mica valoare din ultimii 17 ani, dupa ce o comisie a Ministerului Economiei din Franta a vizitat mai multe divizii ale constructorului francez care se ocupa de testarile si certificarile motoarelor.

Oficialii Renault au iesit la acea vreme la rampa si au declarat ca totul a fost o confuzie, si ca acele verificari nu au avut nicio legatura cu scandalul emisiilor pornit din cauza nemtilor de la Volkswagen.

Dar, nu acelasi lucru se poate spune si acum, cand francezii sunt din nou vizati de o ancheta a autoritatilor, privind incalcarea normelor de poluare. DGCCRF, o institutie care urmareste drepturile consumatorilor francezi, ii acuza pe cei de la Renault ca emisiile motoarelor lor diesel depasesc limitele maxime admise si ca se folosesc de anumite programe pentru a ascunde acest lucru.

Aceasta institutie a inaintat deja mai multe dovezi procurorilor, care acum analizeaza vinovatia constructorului francez in vederea inceperii unui proces. Intr-un comunicat al guvernului se arata ca "Depinde acum de instantele de judecata sa stabileasca ce actiuni sunt necesare pentru suspiciunile de incalcare a normelor de poluare."

Marea problema este ca legislatia europeana este foarte permisiva cu incercarile constructorilor auto de a "fenta" testele de consum si emisii, si exact de aceasta scapare s-ar fi folosit si constructorul din Hexagon.

Pentru a dovedi vinovatia francezilor, procurorii urmeaza acum sa extraga mai multe probe din sediul Renault, sa intervieveze diferiti oficiali si sa faca mai multe teste de emisii independente.

Renault a reactionat deja prin intermediul unui comunicat oficial, in care se arata ca nu a incalcat nicio reglementare franceza sau europeana, si ca toate vehiculele produse de ei au fost omologate in concordanta cu legile europene.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2016