Motoarele pe benzina sunt preferate de 7 oameni din 10. Propulsoarele diesel sunt in cadere libera

Motoarele pe benzina sunt preferate de 7 oameni din 10. Propulsoarele diesel sunt in cadere libera
  • Tot mai multi oameni incep sa isi indrepte atentia spre un automobil cu motor pe benzina
  • Doar 4 oameni din 10 au ales o masina cu motor diesel
  • Motivul principal ar fi frica de o crestere a taxelor pentru masinile cu motor pe motorina
Distribuie pe Facebook

In urma celui mai recent studiu realizat de o cunoscuta publicatie, a rezultat faptul ca majoritatea celor intervievati ar alege o masina cu propulsie pe benzina.

Pe langa influentele negative asupra mediului inconjurator, consecintele scandalului Dieselgate se regasesc si in alegerile soferilor care se tem acum de o crestere a taxelor pentru masinile cu propulsoare diesel.

Studiul in cauza a aratat ca 7 oameni din 10 ar alege o masina cu propulsie pe benzina, si doar 4 din 10 s-ar indrepta spre un vehicul cu motor diesel. Desi devin din ce in ce mai populare iar majoritatea constructorilor de automobile investesc foarte multi bani in dezvoltarea lor, jumatate dintre soferii intervievati exclud varianta achizitiei unei masini electrice.

Cand vine vorba de masinile hibrid, repondentii au fost ceva mai deschisi, astfel 32% dintre acestia ar lua in calcul un hibrid cu motor pe benzina, si doar 12% se gandesc la un hibrid cu motor diesel.

Motivul principal pentru aceste alegeri nu este nici pe departe interesul fata de protejarea mediului inconjurator, ci tine strict de costurile generate de o masina pe termen lung.

Organizatorii studiului au declarat ca "Aparent, cumparatorii nu sunt foarte ingrijorati de factorii de mediu. Cumpararea unei masini este determinata de regula de aspecte financiare ale achizitiei. In cazul in care cumparatorii se tem de o taxare a diesel-ului, iar motoarele pe benzina sunt mai ieftine si aproape la fel de eficiente, este usor sa intelegem schimbarile care au loc."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 2 August 2016