Nemtii arunca bomba: o electrica poate fi mai nociva decat un diesel modern

Nemtii arunca bomba: o electrica poate fi mai nociva decat un diesel modern
  • Presedintele VDA a tras un semnal de alarma
  • Peste 10 ani intre 15% si 25% dintre masinile comercializate vor fi full-electrice
  • O masina electrica poate fi mai daunatoare pentru mediul inconjurator decat un diesel modern
Distribuie pe Facebook

Presedintele Asociatiei Industriei Auto din Germania a declarat in cadrul unei conferinte care a avut loc la Berlin ca masinile electrice polueaza indirect in momentul producerii energiei de care au nevoie pentru a functiona, si ca in acest caz, sunt mai daunatoare pentru mediu decat un diesel modern.

Odata cu izbucnirea scandalului Dieselgate si mai ales cu introducerea unor standarde drastice ale emisiilor, majoritatea constructorilor de automobile au inceput sa investeasca in dezvoltarea de motoare electrice sau hibride.

Acest fenomen este de departe sa se fi terminat, iar potrivit presedintelui Asociatiei Industriei Auto din Germania (VDA), peste 10 ani, intre 15% si 25% dintre masinile comercializate vor fi full-electrice.

Potrivit lui Matthias Wissmann, cifrele brute arata ca numai in Germania, industria producatoare de masini investeste 40 de miliarde de euro in dezvoltarea de masini electrice si a infrastructurii dedicate acestora.

Insa, marea problema este ca aceasta reorientare brusca dinspre combustibilul conventional spre electrice, ar afecta sute de mii de angajati la nivel mondial. "Nu poti sa renunti peste noapte la atatia angajati care produc motoare termice la nivel mondial. E nevoie de o perioada in care trecerea sa fie realizata fara socuri de acest tip."

Mai mult decat atat, Wissman a vorbit despre strategia americanilor de la Tesla si a expus o teorie conform careia energia electrica generata prin arderea carbunilor nu ajuta deloc mediul, chiar daca ulterior aceasta este folosita de masinile electrice care nu emit noxe.

"Industria auto nu este ca o companie noua care poate constant sa adune fonduri, in ciuda pierderilor persistente. O masina electrica a carei baterie este incarcata de electricitate produsa prin arderea carbunilor este mai nociva pentru mediu decat un diesel modern," a concluzionat acesta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Decembrie 2016