Numele "Brera" revine in cartile Alfa Romeo incepand cu 2020. Bye-bye, 4C!

Numele "Brera" revine in cartile Alfa Romeo incepand cu 2020. Bye-bye, 4C!
  • Alfa Romeo va inceta productia modelului 4C in 2020
  • Micul supercar italian va fi inlocuit cu un coupe mai eficient
  • Viitorul model se va numi Brera, conform zvonurilor
Distribuie pe Facebook

Alfa Romeo va inlocui modelul 4C in 2020 cu un coupe bazat pe actuala platforma a Giuliei, iar numele Brera s-ar putea intoarce.

Inca de cand a fost lansata la Salonul Auto de la Geneva, in 2013, Alfa Romeo 4C a fost primita cu bratele deschise de toti iubitorii de masini. Micuta italianca venea cu o monococa din carbon si un motor turbo de 1.75 litri care producea 240 de cai putere, iar intregul pachet cantarea doar 895 de kilograme. Asa ca ce sa nu iti placa?

Cu totii ne amintim de episodul in care Jeremy Clarkson a condus-o si, dupa ce a despicat firul in patru, a recunoscut ca este un automobil extraordinar, din care nu mai vrei sa te dai jos.

Dar cum orice lucru bun dureaza doar cateva zile, in cazul masinilor cativa ani, Alfa Romeo va inceta productia 4C-ului in 2020. Vestea este doar pe jumatate proasta deoarece constructorul italian planuieste sa aduca in locul ei un coupe mai eficient, spun oficialii marcii.

Numele ales pentru viitorul model este Brera. S-ar putea sa va sune cunoscut deoarece Alfa Romeo a mai produs un exemplar cu acest nume intre anii 2005 si 2010.

Viitoarea Brera va fi construita pe aceeasi platforma ca si Giulia, venind astfel cu tractiune spate in echiparea standard si integrala ca optiune. Cat despre motor, acesta va fi montat in fata si este posibil sa fie acelasi ca si al Giuliei. Italienii iau in considerare chiar si o varianta Quadrifoglio Verde.

Cand stam sa ne gandim ca actualul propulsor V6 de 2.9 litri twin-turbo de pe Quadrifoglio a fost dezvoltat impreuna cu Ferrari si scoate peste 500 de cai putere si 600 Nm cuplu, viitorul nu suna deloc rau.

O alta veste buna este aceea ca masina care se va lupta cu BMW Seria 4 si Mercedes C-Class Coupe nu va beneficia de actuala tehnologie si monococa din fibra de carbon pe care le are 4C-ul, asa ca pretul nu va fi atat de mare. Specialistii prognozeaza ca pretul viitoarei Brera va fi cuprins intre 40.000 si 60.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Mai 2016