Parlamentarii vin cu lamuriri in cazul ridicarii masinilor parcate neregulamentar

Parlamentarii vin cu lamuriri in cazul ridicarii masinilor parcate neregulamentar
  • Parlamentarii ar putea face lumina in cazul masinilor ridicate
  • Un proiect de lege in acest sens a ajuns deja pe mesele alesilor
  • Vor fi stabilite exact situatiile cand o masina poate fi ridicata
Distribuie pe Facebook

Un proiect de lege care sa modifice si sa completeze legea privind circulatia pe drumurile publice a fost depus la Parlamentul Romaniei.

Parlamentarii fac putina lumina in episodul nesfarsit al ridicarii masinilor parcate neregulamentar, dupa ce proiectul de lege care isi propune sa stabileasca exact situatiile particulare in care un autovehicul poate fi ridicat de autoritati a ajuns spre analiza.

Aceasta vine dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca procedura de ridicarea a masinilor stationate sau oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale. Proiectul de lege elimina necesitatea acestui regulament si stabileste la nivel de lege aceste reglementari.

In baza acestuia, Politia Rutiera are unda verde la ridicat masini daca vehiculul stationat se afla in zona de actiune a indicatorului "Stationare interzisa" insotit de panoul aditional "Ridicare autovehicule parcate neregulamentar", daca vehiculul stationat blocheaza partea carosabila de natura sa impiedice desfasurarea circulatiei rutiere pentru cel putin o banda de circulatie sau daca vehiculul stationeaza pe partea carosabila in locurile in care se interzice depasirea.

Veti ramane fara masina, de asemenea, daca stationati in intersectii, inclusiv in cele cu circulatie in sens giratoriu, daca vehiculul obstructioneaza sau blocheaza caile de acces la proprietatea publica sau privata adiacenta drumului public, dar si daca el impiedica sau blocheaza accesul la pistele pentru biciclete.

Daca vehiculul stationeaza in statiile mijloacelor de transport public de persoane sau pe partea carosabila in afara localitatilor, Politia Rutiera poate dispune ca acesta sa fie ridicat. Drept urmare, pentru a evita aceste situatii neplacute, va sfatuim sa stationati sau sa opriti doar unde acest lucru este posibil si legal.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Mai 2016